Minimakers, robots de cartó muntats per nens

El projecte vol fomentar l’ús de joguines sostenibles i millorar l’aprenentatge dels fillets en manualitats

Un dels robots de cartó de Minimakers | Cedida Un dels robots de cartó de Minimakers | Cedida

Les joguines dels nens poden ser moltes coses, didàctiques, entretingudes..., però el que no són és sostenibles. Utilitzen una gran quantitat de plàstics i vénen en unes caixes de cartó que van directes a la brossa. A més de la gran quantitat de jocs que acaben acumulant i amb els quals no juguen. I de tot això se’n va adonar Alan Silva mentre tenia cura dels seus nebots. És per això que va decidir crear Minimakers, un nou tipus de juguetes fetes de cartó i que es poden muntar i desmuntar tant com els fillets vulguin.

El projecte de Minimakers recorda a les tradicionals joguines de cartó amb les quals jugaven els nostres pares i avis però que amb els anys van passar a un segon pla. Ara, la startup nascuda l'any passat, recupera aquest tipus de joguines creant un robot de cartó que camina amb engranatges, un insecte sensible al tacte, un dron format a partir de la caixa que l'envolta o un girascopi que camina. 

El ‘packaging’ és la mateixa joguina

El valor afegit dels productes de Minimakers és que estan fets de cartó a partir del mateix packaging de la joguina. “Es tracta de caixes de cartó que vas desmuntant i amb elles es crea el joc, per la qual cosa no es generen residus extres”, explica Silva. A més, és més fàcil de reciclar, ja que un cop els nens s’han cansat d’ella, es poden recuperar les peces clau com l’engranatge o el circuit electrònic i la resta es pot llançar.

Les joguines Minimakers es creen a partir del cartó del seu 'packacking' 

Els robots de Minimakers estan destinats a nens a partir de cinc anys, tot i que, segons Silva, hi ha molta gent adulta que s’ha interessat per aquests jocs i que els volen per ells. “A més, també és una bona manera de què pares i fills juguin junts”, afegeix l’emprenedor.

No obstant això, qualsevol pot pensar que és difícil que fillets de cinc anys tinguin la capacitat per muntar un robot. És per això que Minimakers portarà a terme tallers per ensenyar als pares i els seus fills a muntar la joguina. Una barreja entre economia circular, origami i manualitats.

Actualment, la startup està creant encara els quatre prototips de productes que vendran pròximament en el mercat. La idea és comercialitzar-los per ecommerce o vendre'ls directament en el seu punt de venda físic. 

L'equip de Minimakers
L'equip de Minimakers | Cedida

 

L’equip de Minimakers està format per informàtics, arquitectes, dissenyadors, professionals de l’electrònica, entre d’altres.

Projecte social i sostenible

Al principi, Silva va muntar el projecte ell sol però amb el temps s’ha anat afegint gent que s’ha interessat per la idea i vol participar ajudant a crear nous dissenys de robots i a programar-los. El projecte va guanyar el tercer guardó dels premis d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa.

Silva: "El repte és reduir la contaminació produïda per la indústria de les joguines i fomentar el consum responsable entre les famílies"

Ara, el repte de Minimarkers és innovar i “ajudar a reduir la contaminació produïda per la indústria de les joguines i fomentar el consum responsable entre els nens i les famílies”, conclou Silva.

Més informació
Delso: "La joguina del futur ha de deixar als nens ser nens"
Joguines 'made in' Catalunya
Diset, el joc de reflotar empreses
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit