Neix Lanzadera Inicia, nou projecte emprenedor de Roig

El president de Mercadona crea un segon projecte per finançar els projectes emprenedors amb 1,25 milions d'euros

L'empresari Juan Roig impulsa un nou format per valorar projectes de lideratge emprenedor en fase embrionària: Lanzadera Inicia. Aquesta nova iniciativa, emmarcada dins del programa Lanzadera, ajudarà a nous emprenedors compromesos amb les seves idees innovadores perquè aconsegueixin una fase de maduració més avançada en els seus projectes. Per a l'execució del projecte, es destinaran fins a 1.250.000 euros anuals i cadascun dels projectes podrà rebre, en cas de complir amb èxit les fases i la consecució de les fites pactades, fins a una mitjana de 36.500 euros.

D'entre les candidatures rebudes, Lanzadera Inicia seleccionarà diferents emprenedors que durant tres mesos rebran assessorament i mentoring personalitzat. Una vegada finalitzat aquest període, l'equip de Lanzadera Inicia decidirà, en funció del progrés i evolució del projecte, si aquest continua dins del programa durant un segon període de quatre mesos, prorrogable altres quatre mesos més.

Interessen projectes en fase de maduració
El director general de Lanzadera, Javier Jiménez, destaca que "obrim el nostre ventall de suport a l'emprenedoria. No només acceptem projectes de tots els sectors sinó també en totes les fases de maduració i desenvolupament". D'aquesta manera, explica que l'experiència en les tres edicions de Lanzadera -en les quals hem tingut gairebé 7.000 sol·licituds-, "ens ha permès donar-nos que hi ha moltíssimes persones disposades a treballar de valent per convertir les seves idees en empreses".

Es tracta de diferenciar els projectes en fase incipient dels quals tenen nivells superiors de maduració. El director explica que "recolzem a persones amb una bona idea i amb aquesta iniciativa tenim una oportunitat més per seguir contribuint al foment de l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana i d'Espanya".

Per a aquesta primera convocatòria, es tindran en compte els projectes presentats per la tercera edició de Lanzadera que tinguin un perfil més germinal. A més, s'acceptaran noves inscripcions per donar l'oportunitat a emprenedors que no van presentar en Lanzadera per considerar que el seu projecte podria no tenir cabuda. Els emprenedors podran emplenar un formulari i presentar-ho des del 15 fins al 29 de juliol.

Els projectes seleccionats s'incorporaran al programa el pròxim mes de setembre, sent necessari el trasllat a la seu de Lanzadera a València, per a un màxim aprofitament del programa. En la selecció d'emprenedors es valorarà la capacitat de liderar de cada candidat, l'esforç i compromís, la diferenciació i innovació del seu projecte, així com l'escalabilitat del mateix.
Avui et destaquem
El més llegit