Nektria i Galenicum, premi al XXI Fòrum d'Inversió

La jornada d'Acció acull l'elevator pitch de startups com Mammoth Hunters, TBIOM, Tractivus, Sharing Academy i Fashiop

Jornada d'emprenedoria al 100% a l'Auditori Axa de Barcelona que ha acollit aquest dijous al matí el XXI Fòrum d'Inversióorganitzat per Acció. En la jornada, l'empresa farmacèutica Galenicum, creada el 2003 a Barcelona per Joaquim Domingo, Erich J. W. Büchen i Alejandro Ollé, ha rebut el Premi a la Trajectòria Emprenedora. Tanmateix, la startup Nektria ha rebut el Premi Fòrum d'Inversió al projecte amb més potencial d'innovació i internacionalització. Javier Juncadella ha estat l'encarregat d'explicar el projecte d'aquesta empresa de nova creació que ofereix descomptes en franges horàries per dir adéu a la incertesa de saber quan es lliurarà la compra online.

Durant la inauguració, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha defensat la necessitat de construir un ecosistema d'emprenedoria català a partir de les sinergies que generen esdeveniments internacionals com el Mobile World Congress i la fira Smart City. Baiget ha defensat el caràcter emprenedor dels catalans que en el transcurs de l'any passat van ser capaços de captar 800 milions d'euros en projectes de venture capital.

En el transcurs del XXI Fòrum d'Inversió, un total de 21 empreses han estat seleccionades d'un conjunt de 100 projectes finalistes per presentar el seu projecte emprenedor amb la intenció de captar l'interès dels fons d'inversió que participen en aquest fòrum. Entre elles, Mammoth Hunters, TbioMed, BCN-resol, Fashiop, Sharing Academy i Bound4Blue.

Projectes innovadors
D'aquestes, els projectes Sharing Academy, Bound4Blue i Leukos Biotech han rebut el Premi Rosaud Costas Duran. La primera és una xarxa que connecta estudiants universitaris amb altres que necessitin ajuda per millorar en les seves classes perquè siguin els seus professors particulars; la segona és una aplicació alternativa a la tecnologia de veles rígides, i l'última és un producte farmacèutic contra la leucèmia.

Altres tres startups, Mammoth Hunters, Nektria i Fashiop han rebut el premi Ogilvy Upcelerator. Mammoth Hunters és una aplicació que combina consells d'un nutricionista amb entrenador personal per millorar l'activitat física dels usuaris; la segona i Fashiop és un servei de venda online de roba masculina que lliura al domicili de l'usuari la proposta de roba que li pot interessar.

Durant la jornada, s'han celebrat aproximadament unes 450 reunions de 10 minuts de durada entre emprenedors i inversors de forma paral·lela als actes centrals de l'esdeveniment.
Avui et destaquem
El més llegit