Novartis i Barcelona Tech City, junts per innovar en salut

La companyia suïssa troba a Barceloan la seu ideal pels seus projectes digitals i de futur

A l'esquerra, Frederic Simoes, CEO de Novartis Espanya. A la dreta, Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City. A l'esquerra, Frederic Simoes, CEO de Novartis Espanya. A la dreta, Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City.

Barcelona Tech City continua en el seu esforç d'ampliar la xarxa de global partners per tal de fer de l'associació empresarial tot un referent en innovació. L'última incorporació ha estat Novartis, una empresa de l'àmbit de la salut amb seu a Basilea (Suïssa). Tal com explica la plataforma barcelonina en un comunicat, la vinculació amb Novartis permetrà que s'impulsi la innovació i la col·laboració en l'ecosistema de la salut de la mà d'un dels referents en farmacèutica i biotecnologia d'Europa. La companyia suïssa, però, també podrà treure gran benefici de Barcelona Tech City, ja que podrà gaudir d'un entorn adequat per treballar en les iniciatives digitals que està desenvolupant.

Més info: Damm s'incorpora a Barcelona Tech City

Novartis, a més, passarà a formar part del consell assessor de Barcelona Tech City, una plataforma que reuneix ja més de 800 empreses dels sectors digitals i tecnològic. "Aquest acord és un exemple de com entenem la nostra participació en els reptes de la salut", ha assenyalat Frederic Simoes, CEO temporal de Novartis Espanya. "A Novartis, reimaginem la medicina i ho fem innovant en ciència, a més d'incorporar serveis digitals en salut que beneficien els pacients i ajuden a la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut". A banda, Simoes ha apuntat a la intel·ligència artificial, la telemedicina i les teràpies digitals com a elements de futur que permetran transformar la forma d'operar.

L'acord entre Barcelona Tech City i Novartis és un compromís amb la innovcació en l'àmbit de la salut i una aposta per treballar en els camps de la intel·ligència articifial, la telemedicina i les teràpies digitals

Aquesta visió de futur encaixa perfectament en el projecte de Barcelona Tech City. Amb l'aliança, Novartis podrà tenir accés privilegiat a tot el conjunt d'startups associades, així com a un espai de gestió, creació i treball col·laboratiu per mantenir el seu compromís amb la innovació, la medicina i la tecnologia.

"El sector de les ciències de la vida és, segurament, un dels que té més potencial de Barcelona". Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City valora molt positivament poder comptar amb Novartis, "una farmacèutica que està fent molt per l'ecosistema". Martí destaca que "en el sector de la salut, i especialment el farmacèutic, la meitat de la inversió destinada a I+D es realitza a través de col·laboracions". En el comunicat emès, Martí expressa la seva voluntat "d'aconseguir noves aliances que contribueixin a l'impuls de nous serveis o models de negoci".

Barcelona Tech City, seu dels projectes digitals de Novartis

La relació entre Novartis i Barcelona Tech City ha estat possible gràcies tant a les virtuts que ofereix Barcelona com a ciutat, que s'ha convertit en tot un hub tecnològic i d'atracció de talent, com a les possibilitats digitals i d'innovació que aporta la mateixa Barcelona Tech City.

Per a Novartis, l'aliança amb la plataforma catalana significa una declaració d'intencions pel que fa a la innovació i la col·laboració amb altres empreses. Així doncs, després d'haver treballat a altres centres de prestigi internacional, Novartis arriba a Barcelona per aprofitar les condicions que ofereix Barcelona Tech City, així com per eixamplar els límits de la plataforma, sempre en pro de l'avenç en el camp de la salut.

Més informació
IBM s'uneix a Barcelona Tech City
Castellet: "Barcelona serà un 'hub' tecnològic en la mesura que sigui una ciutat de talent digital"
Barcelona Tech City s'associa amb Migranodearena
Avui et destaquem
El més llegit