Ocenic Resins i Aerox, empreses sostenibles amb premi

Els Premis CEEI IVACE 2019 València premien la creació d'empresa i la trajectòria empresarial amb criteri innovador

Foto de família de l'acte del CEEI València | Cedida Foto de família de l'acte del CEEI València | Cedida

Les companyies Ocenic Resins i Aerox han guanyat els Premis CEEI IVACE 2019 València, lliurats aquest dijous a la capital valenciana. La primera ha aconseguit el premi a la millor Creació d'Empresa, la segona s'endú el guardó a la millor Trajectòria Empresarial. Ocenic Resins desenvolupa i fabrica bioresinas compostes per a generar articles biodegradables d'un sol ús com a envasos, plats, gots, etc. amb l'objectiu reemplaçar els productes no biodegradables derivats de plàstic. Per la seua part, Aerox Advanced Polymers desenvolupa solucions innovadores de polímers avançats per a la fabricació de turbines eòliques que permeten reduir temps de fabricació de les pales d'aerogeneradors, millorar el seu rendiment i la seua sostenibilitat.

Aquests premis es convoquen des de 1998 a la província de València i des de llavors han reconegut el treball de 44 empreses valencianes innovadores. Tanmateix, en la nit de dijous el jurat ha acordat a més el lliurament de dos accèssits a les empreses Insectfit Live4life.

Més info: Mengem sostenible o no menjarem

Conferència de Cornella

L'esdeveniment s'ha celebrat al Palau Albereda i en el marc del tancament del projecte MAESTRALE ha tingut lloc la conferència d'Alfons Cornella. L'expert en innovació ha impartit una conferència sobre les noves tendències en consumidors i models de negoci, posant el focus en l'economia circular i els nous models econòmics basats en la reutilització, autosuficiència i responsabilitat amb els recursos disponibles. Ha destacat la importància de "redefinir els models" superant el principi que "vendre més implica guanyar més" i buscar la transició cap a un model que "estimule el desenvolupament de noves tecnologies i la consegüent investigació".

Auditori dels premis CEEI | Cedida
Auditori dels premis CEEI | Cedida

Els guardons han estat lliurats per la directora general de l'IVACE, Julia Company, i el president del CEEI, Raúl Royo. En els parlaments, Company s'ha referit al paper dels CEEIs com a coordinadors del sistema emprenedor valencià les accions del qual recolza l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial. Enguany els CEEI han organitzat prop de 50 sessions en les quals han participat 300 agents de suport a l'emprenedoria. En aquestes activitats els CEEI han posat a la seua disposició recursos i metodologies de treball per a millorar els seus serveis.

Per la seua part, Raúl Royo ha assenyalat la labor del CEEI que, en 27 anys, ha prestat assessorament a més de 8.000 emprenedors i ajudat a la creació de més de 1.500 empreses innovadores. Així mateix, ha destacat que en 2018 s'han organitzat un total de 233 activitats, orientades tant al foment de l'emprenedoria, com al creixement i la consolidació de les empreses, que van comptar amb més de 7.600 assistents.

Energies renovables al Mediterrani

El lliurament de premis s'ha emmarcat en l'esdeveniment final del projecte MAESTRALE en el País Valencià. Aquest projecte europeu, que va començar el seu estudi sobre energia blava en la mar Mediterrània a la fi de 2016, ha presentat els seus resultats finals. L'objectiu de MAESTRALE ha sigut donar resposta a la pregunta sobre si és possible implantar energies renovables en el Mediterrani i quines són les millors tecnologies.

Ha comptat amb un pressupost de 2,4 milions d'euros i amb la col·laboració de vuit països mediterranis. Després de tres anys d'estudi, els responsables del projecte a València han presentat dos projectes pilot sobre híbrids entre energia de les ones i eòlica, i de les ones i fotovoltaiques.

Presentació del projecte Maestrale | Cedida
Presentació del projecte Maestrale | Cedida 

Aquests sistemes podrien instal·lar-se a Vinaròs i en la costa de Gandia i podrien generar més de 96.000 MWh/any, l'equivalent al consum mig elèctric d'uns 28.000 habitatges

Més informació
L'economia blava, el futur al mar
Avui et destaquem
El més llegit