Power2go, el Bicing de les bateries portàtils

Barcelona Activa aposta per una startup que s'està desenvolupant a cavall entre la Xina i Catalunya

Power2go, el Bicing de les bateries portàtils Power2go, el Bicing de les bateries portàtils

El Raúl Li, el Sergi Arnal i el Xavi Segarra tot just tornen del Mobile World Capital de Shangai amb molt bones sensacions. Un cop a Barcelona, a només unes hores de treure al mercat el seu producte amb el suport de Barcelona Activa, parlen amb il·lusió del seu “doble model de negoci”. Com a titular, Power2go tindrà, els dies vinents, la flota més grans d’estacions de càrrega de bateries de telèfons mòbils a Barcelona. I no només això: aquestes estacions també serveixen per anunciar comerços o marques en la seva pantalla de set polsades. Així sona el doble model de negoci que, en paraules de Sergi Arnal, el CIO de l’empresa, els fa ser “uns pioners en el camp del sharing de bateries”.

Més info: Powerup Backpack, la motxilla que carrega el portàtil

Però com funciona Power2go? Molt fàcil. Quan la bateria del teu telèfon mòbil comença a fer figa, arribes a un hotel o restaurant –els establiments on acostumaran a col·locar-se les estacions Power2go– i llogues la teva powerbank. Pagues 1,99 euros i la tens disponible per fer càrregues durant tot el dia. Quan acabis, però, no cal que la tornis a deixar en el mateix establiment on la vas agafar, sinó que la pot retornar en qualsevol punt de càrrega dels cinquanta que hi haurà distribuïts ­–de moment­– en la ciutat comtal. Ah! Les primeres quatre hores de càrrega sortiran per 99 cèntims.

El lloguer diari de les bateries portàtils tindrà un preu d'1,99 euros, a excepció de les quatre primeres hores de càrrega, que costaran 99 cèntims

Amb un centre de desenvolupament a Catalunya i un altre a la Xina, els fundadors de l’startup busquen –actualment– anunciants, distribuïdors i inversors que els permetin continuar fent créixer la seva marca. “D’aquí molt poc, volem ser qui més estacions de càrrega de bateria tingui a tota Espanya”.

Qui és qui?

Pràcticament, es podria dir que l’aventura de crear l’startup va començar quan el Raúl Li va arribar a Barcelona procedent de la Xina per proposar al Sergi Arnal i al Xavi Segarra una idea de negoci. Tots dos van veure-ho clar i van posar-s’hi a treballar de seguida. Però qui és qui, en aquesta història?

El Raúl Li és el CEO de l’empresa. Després d’estudiar un màster de negoci internacional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va marxar a Shangai on va arribar a ser director de vendes d’empreses com Gilmore Chem, Lemon Intel i Nisen Intel. Tot això, fins que va decidir emprendre i agafar un vol Shangai-Barcelona per començar amb Power2go.

Quan el Raúl Li va explicar la seva idea de negoci al Sergi Arnal i al Xavi Segarra, els dos últims no van dubtar ni un segon a acceptar la proposta

El Sergi Arnal, per la seva banda, és el CIO de Power2go. Una startup on ha arribat després de dedicar-se a la definició d’estratègia i el desenvolupament de negoci en diferents empreses. Durant més de deu anys, Arnal ha estat administrador de societats com Barnatech i Super Lekker. L’altre cofundador és Xavi Segarra, que després de graduar-se en turisme i fer un màster en economia i cultura asiàtiques, va treballar en empreses com Hotelbeds, Thomas Cook Internacional i Travelclick. No obstant això, les seves experiències l’han anat fent evolucionar cap a l’estratègia de productes, la gestió de projectes i el lideratge d’equips.

De cara al futur, l’equip de Power2go pensa, sobretot, en dos objectius diferents: fer cada cop millor el seu software i, fins i tot, portar tota la seva elaboració a Catalunya; i expandir les seves estacions de càrrega per tantes smarts cities com sigui possible. Si bé Barcelona és el lloc on ha nascut Power2go, els fundadors asseguren són ambiciosos i que el seu públic objectiu és, en última instància, el de tot el món.

Més informació
Les bateries d'avui i d'ahir
Fairphone, un smartphone basat en el comerç just
El primer smartphone africà
Avui et destaquem
El més llegit