Spotahome és la gran guanyadora del South Summit

La startup catalana Bioo s'endú el premi al projecte més innovador

La cinquena edició del South Summit tanca les portes aquest divendres a Madrid. Entre els 100 projectes finalistes d'aquesta edició, elegits entre els més de 3.000 presentats a la Startup Competition, Spotahome, startup madrilenya dedicada al lloguer de residències per a allotjament de mitjà i llarg termini s'ha fet amb el guardó de Gran Guanyador de l'esdeveniment. El seu valor diferencial consisteix a enviar a persones locals a cada propietat per fer una visita virtual amb vídeos d'alta definició, fotografies i plànols, per crear llistats més complets i precisos. El ministre d'Educació, Cultura i Esport en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, ha estat l'encarregat de lliurar el guardó i ha destacat: "Va escriure Cervantes que a la vida es pot triar entre ser camí o posada. La posada t'acull però t'estàs quiet. Les startups són el camí".

Per la seva banda, Bioo, startup catalana que desenvolupa i comercialitza panells únics que generen electricitat a partir de la fotosíntesi de les plantes d'una manera competitiva i sostenible, ha estat distingida com el projecte més innovador, premi que ha estat lliurat per Esperanza Ibáñez, Manager Public Policy and Gov't relations de Google.

La madrilenya TheMotion ha estat premiada com el projecte més escalable per la seva iniciativa per abaratir el cost de producció de vídeos a l'agafar contingut existent estàtic i crear vídeos en qüestió de segons: un procés expansible a un milió de vídeos de forma automàtica i sense fricció. El guardó ha estat lliurat per Luz Usamentiaga, directora de Relacions Institucionals d'Orange.

Finalment, Blanca Montero, subdirectora general i directora Territorial Centre de Grup Banc Sabadell, ha lliurat el guardó al projecte amb el millor equip, que ha recaigut en la startup nord-americana Orphidia, un dispositiu portàtil totalment automatitzat per fer totes les anàlisis de sang comunes juntament amb els nivells de lípids, electròlits, hormones i vitamines, en tan sols 20 minuts. El seu objectiu: fer anàlisis de sang més fàcils, ràpides, còmodes, accessibles i barates.

A més a més, s'han lliurat dos premis més. L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha estat l'encarregada de lliurar el Premi Hackathon, que ha recaigut en un grup d'un grau de FP dedicat a Informàtica del madrileny IES Villaverde pel seu projecte per a un cinquè contenidor de reciclatge de material orgànic en compostatge per a horts urbans. En la seva intervenció, Carmena ha destacat que "la imaginació és l'element imparable que permet concebre el futur i crear un món millor. De la imaginació es creen idees, sorgeixen idees i trobades com aquesta són models perfectes de col·laboració".

Finalment, Juan Garrigosa, director d'Innovació d'Endesa, ha lliurat el premi The Next Big Thing a la jove promesa emprenedora. Promogut per la Fundació Crea't juntament amb South Summit, el guardó ha recaigut en el centre educatiu Trinity College - Liceu Serrano de Boadilla del Monte (Madrid) pel seu projecte Freecheapmaterial. Liderat per l'alumna Paula Montesinos, es tracta d'una pàgina web amb la qual es pretén abaratir el cost del material escolar i així facilitar l'accés a totes les persones, tinguin o no recursos.

Moment de fer balanç
La fundadora de Spain Startup - South Summit, María Benjumea, ha destacat la qualitat i capacitat d'innovació demostrada per totes i cadascuna de les startups participants i ha agraït la feina dels speakers, socis, inversors i voluntaris que han participat en aquesta nova edició de South Summit perquè sense ells, segons ha dit, "res d'això seria possible".

Així mateix, la fundadora de South Summit ha felicitat a les altres deu startups que entre dimecres i dijous van ser distingides com a guanyadores en les seves respectives categories: la catalana Bioo en Industry & Energy; la francesa Phenix en Food; l'asturiana Cuicui Studios a EdTech; la xilena BePretty en Fashion; la nord-americana Orphidia a Health & Wellness; la mallorquina TravelCompositor a Travel, i les madrilenyes Aplazame (Fintech), TheMotion (Media & Entertainment, Geoblink (B2B) i Spotahome (B2C).

Durant els tres dies que ha durat la cinquena edició de South Summit s'han congregat a LA N@AVE més de 12.500 assistents, 6.700 emprenedors, 600 inversors i més de 400 speakers. Tots ells han passat per algun dels sis escenaris d'aquesta cinquena edició. Una trobada que ha acollit aquests tres dies, entre d'altres, a Niklas Zennström, fundador de Skype i Atomico; Allen Blue, cofundador de Linkedin; Nolan Bushnell, fundador i CEO d'Atari, o Kike Sarasola, fundador de Room Mate Hotels i encarregat d'obrir l'acte de cloenda.
Avui et destaquem
El més llegit