Mi Primer Spa: hidroteràpia i massatges per a nadons

La startup valenciana obre un segon centre en Barcelona en només 11 mesos gràcies a l’èxit que ha tingut, 600 famílies i una facturació de 60.000 euros

Un nadó a Mi Primer Spa | Cedida Un nadó a Mi Primer Spa | Cedida

Qui pensa que el plaer d’un spa és només un luxe per a adults? Enmig de l’auge del narcisisme, de cerca del benestar, de l’expansió de termes com wellness i wellfit i de cura quasi obsessiva dels nadons, ha sorgit la idea dels spas per a nouvinguts. Un dels primers de l’estat espanyol és valencià, es diu Mi Primer Spa i en menys d’un any ja ha obert un segon establiment en Barcelona. On està la fórmula de l’èxit d’aquesta startup?

Una és haver estat seleccionada per la incubadora Lanzadera; de la seua mà ha participat en la 4YFN del passat Mobile World Congress en Barcelona. El CEO, Jesús López, assegura que va ser “un gran suport” per veure “com està el negoci i les opcions per créixer". Va començar fa només un any amb una inversió inicial de 35.000 euros i des del principi tenia la intenció d’obrir en més ciutats. Una facturació de 60.000 euros en 12 mesos -molt més optimista del que tenia previst- ha estat l’empenta definitiva per provar en Barcelona, on té contractades a dues treballadores i quatre banyeres, igual que en València. Va obrir el passat 2 de març a l’avinguda Roma, 71.

El criteri de selecció de la ciutat és clar: el nombre de naixements i ser els primers en el sector. En Madrid ja hi havia un establiment similar, per la qual cosa va triar Barcelona, amb una taxa anual de nouvinguts vora els 19.000. “Primer vaig estar mirant d’obrir en Alacant, perquè és una ciutat amb molt bona renda per capita, hi ha molta gent estrangera i poder adquisitiu. Però els naixements eren pocs, al voltant dels 1.500 i els 2.000 a l’any. Si calcules que un 10% anirà al teu centre, que ja és molt, serien 100 o 200 nadons. Això no és rendible”, explica López.

Conta que el seu model ha estat tot un èxit en València: en 12 mesos han passat unes 600 famílies i ofereixen diàriament entre 10 i 15 sessions, de dilluns a divendres matí i vesprada, i dissabtes només al matí. “Els dissabtes estan tots reservats fins a l’estiu”, assegura. L’acollida és tan bona que ja li han copiat la idea a la capital del Túria.

El centre de Mi Primer Spa a València

El centre de Mi Primer Spa a València | Cedida

Sessions de 45 minuts que combinen aigua i massatge

Mi Primer Spa ofereix sessions que duren entre 45 minuts i una hora i que “s’adapten a les necessitats del bebè” en funció de si vol menjar o descansar. Hi poden assistir dues persones per nadó. Es divideixen en dues parts: hidroteràpia i massatge infantil. En l’aigua fan exercicis de psicomotricitat, aprenen a moure les cames i els braços, a tenir la posició corporal adequada i percepció espacial perquè puguen moure’s lliurement per la banyera amb flotador i “explorar l’entorn”.

L'acollida de Mi Primer Spa és tan bona que ja li han copiat la idea a la capital del Túria

Després, “quan estan més cansats i relaxats”, passen a la part del massatge. Els pares i mares tenen l’opció de fer-lo directament amb l’explicació corresponent. “Així ells també aprenen i es fomenta el vincle amb el nadó”, explica. Això pot ser contraproduent, perquè deixarien de portar al xiquet al centre? “En absolut. En la pràctica, quan se’n van només se’n recorden de dos exercicis. Tot i que alguns ho registren amb la càmera i s’apunten els moviments, saben que no ho faran igual que un professional”, respon.

Per altra banda, tampoc poden fer en casa la part de l’aigua. La sala presenta unes característiques pròpies: està totalment climatitzat tant l’aigua -amb un termoregulador- com l’ambient exterior; així no noten el canvi tèrmic. A més, les banyeres tenen un sistema de desinfecció d’ozó i una profunditat que fa que el nadó no toque el fons fins als 7 o 8 mesos. “El sistema de flotació que utilitzem no el venem i és difícil de trobar”, afirma.

Cada sessió costa 40 euros i ben aviat ja va detectar la necessitat de crear un bo que ja funciona en el format de tres sessions (a 36 euros cadascuna), cinc (a 34 euros) i deu (a 32 euros). López assenyala que repetir és la millor manera de veure els beneficis de la teràpia, que divideix entre curt i llarg termini. Immediatament, després d’una sessió, “els nadons es relaxen, dormen millor i tenen més fam”. Amb el temps, “millora el seu sistema immunitari, enforteixen la musculatura, fan nous moviments i aprenen a nedar i a flotar”.

Pel benestar del nouvingut i per veure els avanços, López recomana anar al centre cada 15 dies fins a l’any de vida i fer massatge diari en casa. Explica que aquesta dinàmica és important en l’etapa inicial de la vida perquè “després de 9 mesos en un entorn aquàtic, en l’úter matern, naixen i es trenca el vincle”, perquè “a les piscines només poden entrar a partir dels 7 o 8 mesos”. “Faltava eixa fase inicial perquè continuaren el cicle”, comenta López, el professional que es dedicava a l’educació i a l’estimulació primerenca fins que va decidir emprendre després de veure que als Estats Units o Àsia aquest model “estava molt instaurat”.

López: “Després de 9 mesos en un entorn aquàtic, en l’úter matern, naixen i es trenca el vincle”

Mi Primer Spa es presenta amb “un concepte diferent”: ofereix una banyera individual per nouvingut i família. En establiments similars, com el de Madrid, hi ha una fins als tres mesos i després passen a una conjunta amb altres nadons. A més, presumeixen d’estar recomanats per professionals del món de la pediatria i la fisioteràpia, així com per la revista Portalesmedicos.com.

Clients VIP reserven el centre sencer per tenir més privacitat

López destaca dos perfils de clients: els que paguen, pares i mares (i també avis i àvies!), i el beneficiari, el nadó. Entre els primers assegura que tenen de diferents nivells adquisitius, tot i que els més cridaners són futbolistes del València CF i del Levante UD, a més de blogueres que acudeixen amb fotògraf professional. Aquests presenten la peculiaritat de què reserven el centre complet –sessió privada- a un preu més alt perquè busquen més privacitat i tranquil·litat. López assegura que ha rebut en l’espai de València a persones de Rússia, Japó o Suïssa que aprofiten les vacances o una visita i d’altres que viatjaven expressament des de Barcelona (quan encara no havia obert el nou centre), Madrid o Alacant. L’emprenedor comenta, divertit, que els avis i àvies acompanyen als fills plens de curiositat i després “són els més agraïts” i regalen més sessions “perquè veuen que el seu nét gaudeix molt”.

Mi Primer Spa

Per altra banda, els nadons més habituals que arriben presenten problemes de gasos, estrenyiment o còlics. També tracten a nouvinguts que són molt actius i que dormen poc. “L’estimulació primerenca està molt associada a nadons amb problemes, però no és necessàriament així. Quan diem paraules al xiquet perquè parle, l’estem estimulant; això és igual, els estimulem perquè aprenguen abans a nedar, reduïm el sedentarisme en la primera etapa de la vida, milloren la digestió i la respiració i es desenvolupen adequadament”, observa López.

Més informació
Floc Baby, el ‘punt’ de la roba de nadó
New Born Solutions: detectar meningitis en 3 segons
Aprendre a salvar vides d'infants amb una app
Avui et destaquem
El més llegit