Les 20 startups del Decelera Menorca ja escalfen motors

La cinquena edició del programa de desacceleració reunirà a l’illa del 24 del maig al 4 de juny empreses emergents tecno-sostenibles

Imatge d'una edició anterior de Decelera Menorca | Cedida Imatge d'una edició anterior de Decelera Menorca | Cedida

Ja no queda res perquè arranqui la cinquena edició de Decelera Menorca, el programa de desacceleració de startups tecno-sostenibles que tindrà lloc a l’illa del 24 de maig al 4 de juny.

Durant dues setmanes, emprenedors de 20 startups diferents seleccionades s’enfrontaran a la metodologia Decelera, un procés que posa l’enfocament en el factor humà i en la sostenibilitat de les empreses, en lloc de la tradicional acceleració basada en el capital, segons informen en un comunicat.

Més info: Decelera Menorca aixeca una ronda d’un milió d’euros

Aquesta metodologia repta a les startups a un procés de reinici dels seus projectes, mitjançant activitats ideades per desconnectar de les activitats diàries que no deixen pensar en l’estratègia i validar el seu model de negoci. Un procés que portaran a terme juntament amb 60 líders empresarials, una vintena d’inversors i 10 corporacions.

Les 20 startups seleccionades d’entre 500 projectes presentats en l’edició d’enguany, procedents de 77 nacionalitats diferents, tenen un component en comú: estan relacionades amb almenys un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. “A Decelera busquem projectes amb viabilitat econòmica que tinguin una visió sostenible i d’humanització de la tecnologia i que puguin impactar positivament en el futur del nostre món”, afirma el CEO de Decelera, Marcos Martín.

Més info: Decelera Menorca rep un 44% més de sol·licituds de startups

Entre els projectes emprenedors destaquen Dozens, una app fintech que proposa una fórmula sostenible per al control de despeses i estalvi; Hydrao, una solució francesa intel·ligent per a la gestió i reducció del consum d’aigua; Exergy System, una startup de Califòrnia que ha creat un hardware per a la purificació de recusos com l’aigua; o Teicare, un sistema creat a Itàlia per a monitorar de forma contínua i sense contacte els pacients en hospitals o en casals d’avis.

Després del seu pas de dues setmanes per Menorca treballant en els seus projectes, els emprenedors disposaran durant 18 mesos amb el suport de l’equip de Decelera per continuar escalant el seu negoci i atraient inversió.

Més informació
Decelera Menorca busca startups per a la nova edició
Menorca Millennials vol impulsar projectes locals i sostenibles
Menorca Millennials viatjarà a Amèrica
Avui et destaquem
El més llegit