Turisme gratuït en un clic

Dos emprenedors de Barcelona creen una start-up d'intercanvi d'habitatges seguint la filosofia del consum col·laboratiu i plataformes com Airbnb

Canviaries la teva casa per una altra durant les vacances? I si fos gratuïtament? I si només costés un clic? Per als arriscats ha nascut Mytwinplace, una start-up que connecta viatgers de tot el món mitjançant l'intercanvi dels seus habitatges i l'estalvi de fins al 70% d'una estada convencional.

Mytwinplace o 'la casa bessona' surt del treball conjunt de Jean Noel Saunier (@jnsaunier) i Xavier Laballos (@Xlaballos), dos emprenedors de Barcelona experts en empreses tecnològiques com Akami o Flumotion Services, respectivament. "MyTwinPlace ofereix una alternativa única i responsable de viatjar i al mateix temps permet gaudir d'allotjaments d'alta qualitat, estalviant més del 50% de les despeses de viatge", explica Laballós.

En aquest cas la innovació s'hi ha fixat en les necessitats reals dels consumidors, sacsejats per la crisi econòmica i àvids de propostes low cost. "Els nostres membres no solament redueixen les despeses en els seus viatges, sinó que disminueixen el seu impacte ambiental i aporten la seva ajuda per fer del món un lloc millor", expliquen.

Famílies, viatgers i jubilats
El perfil del seu usuari és heterogeni. Famílies que busquen allotjar-se de manera còmoda durant les seves vacances i que intercanvien amb usuaris del mateix perfil; professionals que poden treballar remotament i que volen unir treball i turisme i finalment, gent jubilada, "molt més flexibles i que volen gaudir del seu temps", asseguren ambdós.

En la seva filosofia, brillen les lliçons de Rachel Botsman –autora del llibre Lo tuyo es mío (HarperCollins Business, 2011)- qui defensa que la moneda de la nova economia és "la confiança". És una filosofia similar a la d'Airbnb o HomeExchange, creades als EUA, però amb diferències. "El que veiem és que els usuaris lloguen les seves cases per tenir més ingressos amb una plataforma com Airbnb, però quan són ells els que viatgen entenen que poden estalviar molts diners amb MyTwinPlace. De fet, els host de Airbnb poden llistar les seves cases en MyTwinPlace en només un pas", afirma Laballós. 

Wayra Barcelona, l'impuls
L'equip ha finançat l'empresa amb fons propis. A més, la seva és una de les start-ups guanyadores en l'edició 2013 de Wayra Barcelona, que va imposar-se per davant d'altres 4.000 projectes. "També comptem amb préstecs participatius públics de tipus ENISA", apunten.

Amb "milers d'usuaris"–tal com apunten-, aquesta start-up disposa d'habitatges disponibles a algunes de les ciutats més cercades als buscadors, com Paris, Londres, Berlín, Roma o Nova York. "El nostre objectiu és que cada vegada més persones puguin gaudir del viatge gràcies a l'intercanvi de pisos i que sigui molt senzill fer-ho", apunta Jean-Noel Saunier, l'altre soci.

Plataforma gratuïta
Per aquesta raó volen que la seva plataforma sigui gratuïta. Actualment, MyTwinPlace és un servei en el qual no es demana "en cap moment", apunta Saunier, les dades de la targeta de crèdit, a diferència de la resta de plataformes. La inscripció en la web, la cerca de cases i l'intercanvi no tenen cap cost.

"Volem oferir unes garanties úniques al mercat perquè la gent provi aquesta modalitat de viatge sense por", raona Saunier. Créixer és el repte a llarg termini amb propostes com la que acaben de tancar, un acord per donar als seus membres un segur que cobreixi qualsevol imprevist, tant en el viatge com a casa seva.
Avui et destaquem
El més llegit