Urban Chefs, cuiners a domicili

La plataforma converteix el saló de cada casa en un restaurant gràcies a un xef que prepara l’àpat a la cuina, el serveix a taula i marxa deixant els fogons ben nets

Tenir un restaurant a casa és possible amb Urban Chefs | Cedida Tenir un restaurant a casa és possible amb Urban Chefs | Cedida

Si ens sembla d’allò més normal encarregar menjar a domicili, per què no fer venir directament el xef a la nostra cuina? Per als amants de les experiències gastronòmiques, la resposta a aquesta pregunta es diu Urban Chefs. Aquesta plataforma permet comprar per Internet un menú que un cuiner professional vindrà a preparar a la teva cuina, el servirà i presentarà als comensals i marxarà deixant l’espai utilitzat tal com l’ha trobat.

“Tenir un xef a casa és un concepte que ja es practicava a l’època romana”, recorda el fundador d’Urban Chefs, Pep Soler. A dia d’avui, més enllà dels que gaudeixen l’experiència servicial, aquesta startup es dirigeix a l'experiència gastronòmica. “Avui vaig a un restaurant, demà faig un sopar a la platja i demà passat porto un xef a domicili”, exemplifica Soler sobre un client que es nodreix de diferents activitats relacionades amb el gaudi del menjar. El fet de ser a casa, afegeix, és “essencial per facilitar la repetició”.

No cal preocupar-se de res

Amb la marca comercial en marxa des del març, Urban Chefs està atenent una desena de serveis al mes entre Catalunya i Madrid. “Per un ecommerce on el tiquet mitjà són 300 euros, 10 serveis al mes està molt bé”, celebra el seu fundador. Soler explica que la proposta té una estructura “semblant a la d'un restaurant convencional, on hi ha un xef executiu que crea uns menús i un equip de xefs que els cuina”. Això mateix, traslladat a casa.

“Som un equip de xefs que dissenyem els menús, tots pensats perquè es puguin fer a qualsevol casa”. A través del web, els clients encarreguen el menú desitjat i dues hores abans de començar l’àpat apareix a casa el cuiner amb el producte fresc a punt per preparar-lo. “El client pot veure com s'elabora o dedicar-se a altres coses mentre es fa”, diu Soler; que puntualitza que si algú busca un menú personalitzat també ofereixen el servei de menú a mida on “pots fer una barbacoa, una paella o una degustació de marisc”, per exemple.

"Un xef executiu crea uns menús i un equip de xefs els cuina”

La proposta de menú tipus és per a un sopar de sis persones a raó de 45 euros (més IVA) per cap. “Per poc més de 50 euros tens un xef que t'atén només a tu, et serveix i presenta un menú de tres plats i després et deixa la cuina tal com l'ha trobada”, resumeix Soler. La beguda corre a càrrec del client o es pot encarregar a part. De fet, la proposta de maridatge de vins és una de les primeres novetats que volen anar incorporant al servei.

Un equip professional

Els cuiners que apareixen a casa formen part d’una plantilla de xefs freelance que “superen un procés de verificació” on Urban Chefs vol evitar dos tipus d’intrusisme. “No som un restaurant, per tant els menús que fem estan perfectament adaptats per casa. No podem fer que el xef porti coses preparades, perquè aleshores seríem un càtering”, assenyala Pep Soler.

L'altre requisit per evitar l’intrusisme és que “volem xefs professionals que hagin tingut una formació reglada o que hagin estat un mínim de dos anys com a primer o segon de cuina en un restaurant”. Els responsables de la plataforma realitzen una entrevista personalitzada i “com que venim del sector, busquem referències de qualsevol xef que ens fa una petició”, adverteix el fundador.

“Per poc més de 50 euros tens un xef que t'atén només a tu, et serveix i presenta un menú de tres plats i després et deixa la cuina tal com l'ha trobada”

Soler assegura que estan oberts a que diferents perfils de xefs puguin participar d'aquest equip a cada ciutat, però que alhora “som restrictius per garantir que siguin professionals”. Un equip de freelances, ja que el treball és puntual, però on Soler espera que es consolidi una “certa recurrència per tenir la sensació de restaurant online sense perdre aquesta màgia de formar part d'un equip, encara que sigui esporàdic”.

Actualment Urban Chefs ofereix el servei a Catalunya i Madrid, però pretén arribar a la resta d'Espanya abans de l'estiu del 2018. “Estem obrint una província al mes expandint-nos des de Barcelona amb els xefs locals de cada ciutat”, assenyala Pep Soler.

Una idea que es replica

La idea d’Urban Chefs surt d'un servei de l'escola de cuina que el mateix Pep Soler havia creat fa set anys, l’Espai Boisà. Una iniciativa per treballar el concepte de cuina en grup, que a vegades es traslladava a domicili per tenir les instal·lacions ocupades. “L'experiència a l'escola oferint un servei d'esdeveniments i cuina ja ens feia treballar amb un equip de xefs freelance”, recorda Soler. “Ens vam adonar que era replicable, que podíem oferir un producte sincer al mercat, amb un preu basat en uns costos que creiem que són els adients per a la franja on volem arribar”. 

Més informació
Les altres Estrelles
Hero Bars, l'alimentació esportiva gurmet
TripAdvisor inverteix a EatWith
Avui et destaquem
El més llegit