Verdaguer: "Hem demostrat que la cooperació entre grans empreses i emprenedors és un model win-win"

Prop de 100 emprenedors ja han participat en el programa de creativitat Imagine, fundat al 2011 pel català Xavier Verdaguer, que aquest estiu ha celebrat la quarta edició a Silicon Valley

"Després d'estar dos anys emprenent des de Silicon Valley, vaig pensar que seria molt útil dissenyar un programa que permetés als emprenedors de Catalunya submergir-se en l'ecosistema més innovador del món, aprendre dels millors i importar bones pràctiques i actituds a casa nostra". Aquest és l'origen d'Imagine, un programa de creativitat ideat per Xavier Verdaguer l'any 2011 i que aquest estiu ha celebrat la quarta edició.

"Des de llavors el programa Imagine Silicon Valley ha anat evolucionant i creixent i també hem fet una edició a Barcelona anomenada Imagine Postdigital; una altra més trencadora dalt d'un tren, l'Imagine Express; i el pròxim mes de novembre durem a terme una nova edició d'Imagine Barcelona enfocada a les indústries culturals", avança Verdaguer.

La meca de les companyies tech
Tot i que l'Imagine Creativity Center està ubicat al barri de SoMa de San Francisco, la majoria de les activitats es duen a terme en llocs emblemàtics de Silicon Valley. Visites a grans multinacionals, start-ups d'èxit i sessions creatives amb professors de la Universitat de Stanford i experts establerts a la meca de les companyies tech són algunes de les activitats que els dreamers participants d'Imagine duen a terme durant un mes, mentre ideen com solucionar quatre reptes globals.

Twitter, Airbnb , Facebook, Juniper, Kiva són algunes de les empreses que visiten els dreamers d'Imagine, durant la seva estada a Silicon Valley i que VIAempresa ha recollit en forma de dietari, escrit pels emprenedors Albert Castelltort Mikkelsen i Blai Carandell.El capital humà
Segons Verdaguer, "si tens un bon equip i una bona idea tens, cada vegada més, moltes incubadores i acceleradores que et poden ajudar a fer créixer el teu negoci, ara bé, no hi ha programes per a la configuració d'equips i la generació d'idees". Aquesta és una de les mancances que cobreix Imagine: "la part inicial de la cadena d'emprenedoria, configurant equips pluridisciplinaris i creant idees de negoci amb metodologia pròpia".

De moment, pel Centre de Creativitat Imagine ja han passat 98 emprenedors. "Tots ells són ara virus d'optimisme i motors de canvi dels seus respectius entorns", conclou el fundador, que destaca el binomi gran empresa/start-up: "Estem demostrant que la cooperació entre grans companyies i emprenedors és un model win-win que aporta innovació a les empreses i oportunitats de negoci als emprenedors".

Les quatre propostes generades pels dreamers per solucionar els reptes que els hi havien propostat les empreses Audi, Aqualogy, Suramericana de Colòmbia i l'Ajuntament de Barcelona es duran a terme i ja han agafat forma de projecte executiu. El pròxim 2 d'octubre a la tarda es presentaran els projectes en un acte públic que es farà a la torre Agbar de Barcelona amb la presència de l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els directors generals de les quatre companyies, com a clausura de la quarta edició d'Imagine Silicon Valley.
Avui et destaquem
El més llegit