CA | ES

Verse tanca una de les majors rondes de l'Estat

La startup de Barcelona capta 20,5 milions de dòlars en la seva tercera ampliació de capital

Verse ha tancat una ronda de finançament de sèrie B de 20,5 milions de dòlars liderada pel fons de capital nord-americà Spark Capital, qui ja va participar en una ronda tancada el passat mes d'octubre, juntament amb els fons e.ventures i Greycroft Partners, entre altres inversors. "Es una mostra de com ens consolidem en el mercat i de com els nostres inversors ens donen suport econòmicament", ha explicat el CEO i cofundador, Borja Rossell, en roda de premsa.

Es tracta d'una operació tancada amb insiders, inversors que han participat en anteriors rondes de la startup, i una de les sèries B més importants del mercat espanyol. Un tret rellevant per a una companyia amb poc més de dos anys de vida. Aquesta és la tercera ronda que tanca la companyia catalana, la qual ja va captar un total de 10,1milions de dòlars el durant el 2016.

L'ampliació de capital es destinarà a consolidar l'expansió al continent europeu, on ja tenen presència als 27 països que formen part de la Unió Europea. "Ara volem arribar a països com Suissa o Noruega", ha esmentat el CEO, "atacar-los és més complicat perquè no disposem de la llicència necessària, caldrà tramitar-ho amb els governs locals i això és tot un repte".

Paral·lelament, preveuen enfortir la seva presència al sud d'Europa, que és on Verse té més activitat i en aquells països que no tenen les targetes de crèdit o de dèbit. L'objectiu, assenyala Rossell, és "crear una plataforma que ens permeti operar en aquests països perquè es pugui pagar de la forma més nativa possible".

La startup també vol destinar part de la ronda a l'ampliació de l'equip, actualment format per 26 treballadors, i a la captació de nou talent, principalment enginyers i altres empleats "rellevants que treballen en companyies de primer nivell", ha destacat el cofundador i director d'operacions, Alex Lopera.

L'equip estima que la companyia podria assolir els 35 treballadors a finals del 2017 i que seguirà creant al voltant de cinc nous llocs de feina anuals en departaments com ventes i màrqueting en els pròxims anys. Actualment el 50% de la companyia està formada per desenvolupadors, de manera que preveuen potenciar altres àrees.

Malgrat que la startup encara no monetitza el servei, tampoc preveuen centrar-hi esforços. "Preferim centrar-nos en captar una bona base d'usuaris abans que començar a cobrar al principi de l'aventura empresarial", ha justificat Rossell. El CEO ha remarcat que algunes de les seves funcionalitats ja generen ingressos, però que l'objectiu és desenvolupar noves eines freemium que fidelitzin l'usuri.

Entre elles, un feed de transacció perquè els usuaris comparteixin els seus moviments com si d'una xarxa social es tractés. "Creiem en la filosofia de què el pagament també és social i es pot difondre si així ho vols", ha afirmat Rossell. A més a més, entre les noves propostes s'hi trobar Verse Event, pensada per a l'organització i finançament d'esdeveniments.

A curt termini, la startup també pretén arribar al comerç per monetitzar les transaccions, però sense cobrar cap plus a l'usuari.
Avui et destaquem
El més llegit