El VLC Startup Market mirarà pel disseny

La segona edició de la fira emprenedora presentarà mig centenar d’empreses de moda, alimentació, ciberseguretat o intel·ligència artificial

Presentació del VLC Startup Market | Ajuntament de València Presentació del VLC Startup Market | Ajuntament de València

L'ecosistema emprenedor valencià ocuparà la plaça de l'Ajuntament diumenge 17 de novembre amb motiu de la celebració del VLC Startup Market, esdeveniment que marcarà l'arrancada de la València Startup Week, una setmana en la qual el sector de l'emprenedoria innovadora de la ciutat serà protagonista a través d'esdeveniments, xarrades i ponències. A més, tenint en compte que València serà Capital Mundial del Disseny en 2022, s'analitzarà l'impacte del disseny en el desenvolupament tecnològic. Entre elles, Explanandum, García la Secretaria, Anako, Lesssen Numcode, iNgenia STD, Tu Arrocero, Salad Planet, Turfaz, Socerfab Salud i Live4life. 

Aquesta segona edició de la iniciativa promoguda des de l'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València comptarà amb 50 startups valencianes que mostraran en la plaça de l'Ajuntament els seus productes i serveis, acostant a la ciutadania la innovació i la tecnologia desenvolupades a la capital valenciana.

50 startups valencianes mostraran en la plaça de l'Ajuntament els seus productes i serveis

La regidora d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, ha ressaltat que “trobarem molt del talent de l'ecosistema emprenedor valencià, propiciant que els veïns i veïnes de la ciutat puguen conèixer de primera mà tot el que s'està fent en el camp de la innovació i el coneixement”. Bernabé ha afegit que “és un potencial que volem donar a conèixer a la majoria de ciutadans i ciutadanes perquè considerem que el model econòmic futur de la ciutat passa per este sector”.

Ampliació de participants

A causa de l'èxit de l'edició anterior s'ha decidit ampliar en 10 el nombre d'estands per a startups, passant de 40 a 50. Ara, en aquesta jornada es podran trobar en la plaça més emblemàtica de la ciutat diferents activitats vinculades a la digitalització, tecnologia i innovació: exhibicions, networking o xarrades en les quals es tractaran qüestions com la inversió d'impacte, la robòtica, o la fabricació additiva. “Volem que els valencians i valencianes se senten orgullosos del talent que tenim a València. Per a consolidar-nos com hub de referència en matèria d'innovació i tecnologia és imprescindible el treball conjunt dels agents econòmics i socials implicats, però també és necessària la implicació i prescripció per part de la ciutadania”, ha destacat Bernabé.

Hi haurà també un espai expositiu de la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines de la Conselleria d'Economia, on es tractaran qüestions com a quins perfils està demandant el sector industrial valencià o quines són les tendències tecnològiques del sector.

Zona gaming i Startup Battle

En aquesta edició es manté un dels espais més visitats en la passada: la zona gaming, dinamitzada per Encom -empresa organitzadora del Dreamhack, el major esdeveniment nacional d’e-sports, que se celebra a València- on els assistents podran gaudir de les últimes novetats del sector del gaming i els e-sports, una indústria emergent de gran rellevància a València. La zona gaming suposarà “el major atractiu” d'una edició 2019 en la qual amb el desig de continuar sent una referència nacional i internacional, s'introduirà un concurs de ball per duos. Els pares i mares competiran al costat dels seus fills i filles.

Destaca també la Startup Battle, un concurs en el qual les 50 startups que participen en este esdeveniment exposaran els seus projectes davant els visitants i davant un jurat d'experts de referència de l'àmbit de l'emprenedoria valenciana.

Finalment, hi haurà una àrea infantil en la qual les els més xicotets podran gaudir de tallers, activitats didàctiques i jocs relacionats amb la innovació i la tecnologia. 

Més informació
Palo Market Fest s'omple d'emprenedors valencians
València traurà al carrer el Startup Market
"L'inversor vol anar a visitar-te amb bici"
Avui et destaquem
El més llegit