10 startups barcelonines, entre les més innovadores d'Europa

'Wired' destaca companyies com Ulabox o Glovo entre les 100 amb més potencial del continent

Barcelona és un dels 'hubs' europeus de l'emprenedoria
Barcelona és un dels 'hubs' europeus de l'emprenedoria

La revista Wired, considerada la Bíblia de la tecnologia i els negocis, destaca deu startups barcelonines entre les 100 companyies europees emergents amb més potencial del 2017. El suplement d’octubre de la publicació nord-americana inclou startups com Ulabox, Glovo, Typeform, Lodgify, Hutoma, Coverfy, Datumize, TravelPerk, 21Buttons o Badi en el seu ranquing anual 100 Hottest European Startups.

Aquesta llista de les startups europees del moment s’elabora anualment des de l’any 2011, a partir de les opinions d'inversors, emprenedors i tecnòlegs del continent. D'aquesta manera, els editors de Wired determinen quines són les companyies que tindran un major impacte en l'ecosistema europeu.

Precisament, la revista Wired destaca la ciutat de Barcelona com un dels hubs principals d'Europa en emprenedoria i innovació, i també per l'interès que susciten les seves empreses de base tecnològica en els inversors internacionals. Segons la publicació, durant el primer trimestre de 2017 es va superar a la capital catalana el rècord d'acords econòmics als quals es van arribar en tot l’any 2014, amb un total de 72 startups que van aixecar fons de players internacionals.

Ulabox

L’antisúper apareix en la llista de la publicació especialitzada. La plataforma de comerç en línia ofereix fer la compra als seus clients des de casa. En paraules de Jaume Gomà, CEO i co-fundador d’Ulabox, “ens afalaga que l’Antisúper figuri entre les 100 Hottest European *tartups de 2017 de la revista Wired, al costat d'increïbles companyies i equips brillants que persegueixen amb passió ser disruptives en els seus sectors. El reconeixement de Wired ens motiva a tot l'equip de Ulabox a seguir treballant en la revolució del sector del supermercat a partir de la tecnologia, però amb un model que se sustenta en la humanització de l'experiència de compra amb proveïdors locals i una atenció al client excel·lent”.

Glovo

L’aplicació que connecta persones que necessiten comprar i rebre productes al moment amb repartidors que fan entregues en bicicleta aconsegueix aparèixer per segon any consecutiu en aquest llistat.

TravelPerk

Fundada el 2015, TravelPerk ofereix un algoritme únic i dinàmic per administrar els pressupostos de viatges i presentar informes de les empreses. Amb aquesta idea ha aconseguit aixecar 7,9 milions d’euros de finançament.

21Buttons

Aquesta xarxa social ofereix als seus usuaris pujar fotos de roba i complements que es categoritzen per brindar informació sobre el preu i lloc web on es poden adquirir. Des del seu llançament el 2016 ja ha atret dos milions d’usuaris.

Lodgify

Aquesta és una startup dedicada a gestionar la presència onlkine dels propietaris d’habitatges de lloguer. És una plataforma per crear la pàgina web de cases de vacances.

Typeform

Una startup dedicada a simplificar al màxim el procés de creació d’una enquesta. Aquesta empresa, precisament, ha recaptat 15 milions d'euros en els últims anys pel seu creixement.

Coverfy

L’empresa emergent Coverfy es dedica a la gestió de les assegurances des del mòbil i ofereix estalvi en pòlisses i assessorament gratuït. Ja compta amb 60.000 descàrregues i més de 30 asseguradores.

Hutoma

Aquesta companyia es dedica a crear i compartir bots. La startup permet als desenvolupadors i empreses usar la plataforma per crear els seus propis bots.

Datumize

La startup també escollida com la millor empresa emergent pel BBVA Open Talent, ha creat un programari que permet que les empreses capturin l'anomenat big no data -els actius d'informació que recopilen, tracten i emmagatzemen les organitzacions durant les seves activitats empresarials habituals, però que no solen utilitzar per a d'altres fins- i els puguin aprofitar.

Badi

Aquest és el Tinder dels companys de pis. Una manera diferent de trobar un company amb qui compartir la casa. Avui dia aquesta startup ja compta amb 20 empleats i els dóna suport el fons de capital luxemburguès Mangrove Capital, conegut per ser un dels inversors de Skype.

 

Més informació
El 4YFN fa les Amèriques
Les startups que creen elles duren més
Idea, producte i negoci
Avui et destaquem
Comentaris