La fundació 'La Caixa' i Foment signen un conveni per la inserció laboral

Els presidents de la Fundació la Caixa, Isidre Fainé, i la patronal, Josep Sánchez Llibre, subscriuen un acord d’estímul per la responsabilitat socials de les empreses

Els presidents de la Fundació 'la Caixa', Isidre Fainé, i Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, a la signatura del nou conveni per la integració laboral | Cedida Els presidents de la Fundació 'la Caixa', Isidre Fainé, i Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, a la signatura del nou conveni per la integració laboral | Cedida

La patronal Foment del Treball i la Fundació La Caixa han signat un conveni de col·laboració per la contractació de persones amb dificultats d'inserció laboral. L'acord, signat pels presidents d’ambdues entitats, defineix accions concretes de col·laboració entre fundació i Foment per afavorir la incorporació al món laboral de persones en risc d'exclusió i, diuen, "promoure la responsabilitat social de les empreses". 

El nou conveni recull la possibilitat que les empreses associades a Foment del Treball rebin informació i assessorament del programa Incorpora per contractar persones amb dificultats especials d'inserció. Mitjançant la col·laboració, ambdues institucions es plantegen crear llocs de treball específics per a col·lectius de risc i poder formar aquests treballadors adequadament. El programa Incorpora porta actiu des del 2006, amb l'objectiu de promoure la contractació de, per exemple, persones amb diversitat funcional, joves en situació de vulnerabilitat o víctimes de violència masclista.

Segons ha explicat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, el nou conveni té com a objectiu "fomentar la cohesió social". "En aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica – reflexiona Sánchez Llibre – convenis com aquests guanyen rellevància perquè ningú ni cap sector es quedi enrere". Amb la col·laboració amb La Caixa, Foment aposta per "la defensa d'una economia inclusiva i del compromís social".

El president de la Fundació la Caixa, Isidre Fainé, celebra "la suma d'esforços amb col·laboradors compromesos com Foment del Treball". Segons el president de la Fundació, en un moment d'especial vulnerabilitat laboral, social i econòmica "només units podrem revertir situacions desfavorables per a persones amb dificultats per trobar feina".

Més informació
La Fundació 'la Caixa' dóna 5 milions d'euros per a projectes socials a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit