La Universitat es preocupa pels referents

El programa 'Qui pot ser empresari?' i la jornada Tecnovation Girls Comunitat Valenciana demostren l'interés de la Universitat de València per fomentar les actituds emprenedores en el jovent

Maria José Félix, directora general de Helados Estiu | UVEG Maria José Félix, directora general de Helados Estiu | UVEG

Referents. Són el que necessiten els joves quan el seu desenvolupament comença a erigir-se cap a l'edat adulta. I en aquest creixement el foment de les activitats emprenedores és un valor en alça perquè en l'emprenedoria està implícita l'autonomia i la valentia per prendre decisions pròpies. A la Universitat de València (UV) ho estan treballant de valent i els últims dies han celebrat diverses activitats relacionades. D'una banda, aquest dissabte ha tingut lloc el Tecnovation Girls Comunitat Valenciana i dilluns, la presentació de Qui pot ser empresari?, de la Càtedra de Cultura Empresarial de la institució.

Participants en Technovations Girls 2020 | UVEG
Participants en Technovations Girls 2020 | UVEG

El primer és un programa mundial d'emprenedoria per a xiques en l'àmbit de les STEM (ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques) orientat als Objectius de Desenvolupament Sostenible, tema que preocupa les organitzacions, com s'ha vist en el debat que aquest últim dijous hem mantingut entre VIA Empresa, Ibercaja i les expertes en feminisme Gemma Cernuda-CanellesMaria José Mainar a València. 

Més info: Feminisme o la ceguera empresarial  

A la Facultat de Medicina i Odontologia s'hi han trobat Pilar Rueda, delegada de la Rectora en matèria d'Igualtat i Sostenibilitat; Debra Westall, directora d'American Space Valencia i representant de l'Ambaixada dels EUA; Maria José Valero, ambaixadora del programa Technovation Girls Comunitat Valenciana. A més, com a ponents i expertes científiques han participat les valencianes Belén Franch, professora en la Universitat de Maryland i investigadora de la NASA; Marina Berenguer, hepatòloga de l'Hospital la Fe de València i coordinadora del grup del Centre d'Investigació Biomèdica en la Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives; i Regina Monsalve, presidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de València i directora del Centre Especial d'Ocupació 'Llauradors de Somnis' i ECOLOGICVAL. Aquestes expertes, referents per a les joves, han exposat les seues trajectòries personals i professionals per animar-les que facen realitat els seus objectius i somnis.

L'acte institucional també ha comptat amb la intervenció de Silvia Rueda, directora i professora del Departament d'Informàtica de l'Escola Superior d'Enginyeria de la Universitat i coordinadora del projecte Girls4STEM. Activitats de formació i orientació a les joves que participaran en el concurs Technovation Girls, tallers d'enquestes, de màrqueting, de productes i xarxes, vídeo i pitch o d'introducció al codi han estat algunes de les activitats programades.

Presentació de 'Qui pot ser empresari?' | UVEG
Presentació de 'Qui pot ser empresari?' | UVEG

D'altra banda, aquest dilluns s'ha celebrat a Adeit la presentació de la 21 edició del curs que busca apropar la realitat empresarial al món acadèmic per atorgar-los una formació pràctica que fomente l'esperit d'emprenedoria i empresa. M. José Félix, directora general de Helados Estiu, és la seua nova directora acadèmica i la primera dona en ocupar aquest càrrec. Félix ha dissenyat un programa centrat en les habilitats personals i en l'experiència empresarial. El curs incrementarà les visites a empreses i una vegada finalitzada la formació, l'alumnat presentarà les seues idees de negoci per equips.

La inauguració ha estat presidida per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, acompanyada del president del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual de Miguel, i la presidenta d'ADEIT, M. Emilia Adán. Pel programa ja han passat un total de 800 alumnes que han sigut formats per 25 empresaris i directius d'empreses líders -com Juan Roig de Mercadona, Vicente Boluda de Grupo Boluda Corporacion Martínez, Antonio Adés de Ford España, Carlos Bertomeu d'Air Nostrum o Adolfo Utor de Baleària- que han transmés la seua experiència professional als estudiants de grau i postgrau de la UV.

Més informació
Les enginyeres reclamen més conscienciació a les noves generacions
Més dones enginyeres, si us plau
Avui et destaquem
El més llegit