El projecte Hatch inclourà tecnologies de recerca punteres | Cedida
El projecte Hatch inclourà tecnologies de recerca punteres | Cedida

Explorar l'espai és fàcil si saps com

El centre tecnològic Eurecat participa en la creació d'un nou portal d'investigació aeroespecial europea

​Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) participen en la creació d’un nou portal que unirà tota la recerca europea en l'àmbit aeroespacial i la posarà a disposició d'investigadors, ciutadans, periodistes i educadors per crear noves sinergies comercials i divulgar i generar interès en la ciència i l'exploració espacial.

L'equip de Hatch

L'equip de Hatch | Cedida

El projecte, anomenat Hatch, inclourà tecnologies de recerca punteres i permetrà als visitants i a les empreses identificar les últimes tendències en el sector d'entre els seus interessos i crear xarxes de recerca dinàmiques desenvolupades a Eurecat. Així mateix, el centre Tecnio contribuirà amb tècniques avançades d'optimització de cerca, mètodes d'avaluació centrats en l'usuari i amb una estratègia de comunicació per oferir més visibilitat als projectes.

Per a tots els públics

Segons la project officer de Hatch, Gisèle Van Bunnen, el principal objectiu del projecte, que segueix les directius de la Unió Europea, és "proporcionar un recurs basat en la informació, fàcil d'usar i visualment atractiu que reuneixi tots els resultats d'investigació aeroespacial a Europa". El portal és una acció de coordinació i suport del programa Horizon2020 i ha estat escollit per la Comissió Europea en un procés de selecció que tenia en compte el dinamisme i les aspiracions de les petites i mitjanes empreses

Van Bunnen: "Serà la plataforma de referència per a tots aquells interessats en la investigació aeroespacial europea"

"Serà la plataforma de referència per a tots aquells interessats en la investigació aeroespacial europea, tant professionals com ciutadans", ha afegit Van Bunnen. El consorci reuneix participants de tota Europa i representa a quatre pimes i al centre tecnològic Eurecat. Ha estat promogut per Catena Space al Regne Unit utilitzant les seves xarxes i experiència en recerca i desenvolupament en col·laboració.

Més informació
Els 'drones' també es manifesten
Sabem detectar les joguines falses a Amazon?
Una empresa catalana, pionera en crear nanosatèl·lits
Avui et destaquem
Comentaris