Com aconseguir una ronda de finançament

L'expert Carlos Guerrero, especialitzat en start-ups tecnològiques, recomana conèixer els inversors i els seus projectes anteriors per tancar amb èxit aquestes operacions

El procés de cerca de finançament d'una start-up o fundraising process, no admet improvisacions i ha de planificar-se de manera molt exhaustiva. Però aquesta planificació no és incompatible amb una fase anterior al començament de l'execució d'aquest procés, en el qual també es mesura, es pivota i es corregeix, qualsevol àmbit del projecte, amb l'objectiu d'arribar al moment de presentar a l'inversor en el moment més idoni possible per aconseguir l'objectiu d'aconseguir finançament.

Per tant, abans d'anar a buscar finançament, la start-up ha de trobar-se en l'estat òptim perquè pugui encaixar a l'inversor. Aquestes són les meves recomanacions a tenir en compte abans d'iniciar una ronda de finançament:

1. Coneix als teus inversors potencials i valida el negoci amb mentors de prestigi

2. Estudia el "mercat" d'inversors que més s'adaptin al teu projecte i que per descomptant es tracti d'una start-up "invertible".

3. Aconsegueix tota la informació necessària sobre els inversors als quals presentaràs el projecte.

4. Estudia el tipus d'inversions que ha fet anteriorment i intenta aconseguir informació d'altres companyies que hagin treballat amb ells.

És essencial abans de visitar als inversors, que validis el teu start-up amb mentors de prestigi. Ells en poc temps podran donar-te els consells i instruccions clau per col·locar al teu projecte en un estat òptim per iniciar la ronda de finançament. Per tant, valguda la informació amb mentors, emprenedors i altres inversors. Participar en incubadores i acceleradores de prestigi, t'ajudarà a col·locar el projecte en aquest estat necessari per optar a aconseguir finançament d'inversors privats.

Es tracta d'obtenir feedback del teu projecte (MVP) abans de presentar-ho formalment als inversors. Durant aquesta etapa pots anar modificant i corregint errors i adaptant el projecte en relació al feedback obtingut.

Aquest treball previ de validació i adaptació del projecte serveix per arribar a l'estat òptim perquè el mercat s'interessi pel teu start-up i es pugui aconseguir el capital. Si realitzes tot aquest treball previ, la ronda tindrà una durada molt més reduïda que si l'obres sense els deures fets.

El mateix ocorre amb l'assessorament jurídic en una ronda de finançament. El treball dels emprenedors comença el dia que constitueixes les societat, es redacta els estatuts socials i se signa el pacte de socis fundacional. Es tracta d'un treball previ de pensament, planificació i execució que determinarà aspectes claus de les primeres rondes de la start-up. Un treball previ legal que tindrà en compte tot el mapa de riscos futurs, financers i de model de negoci.

L'objectiu és no perdre temps en una ronda de finançament, ja que si l'has planificat de manera adequada, el treball prèviament realitzat suposarà l'èxit o fracàs de la teva ronda.
Avui et destaquem
El més llegit