Com vestir en una reunió de negocis?

Vestit jaqueta, donar pes als complements i evitar els teixits que s'arruguen, són algunes de les recomanacions de l'experta Silvia Foz, assessora d'imatge corporativa

Vestir adequadament en una reunió professional, t'ajudarà a tenir més confiança, credibilitat i seguretat en tu mateix i, per tant, aconseguir l'èxit que desitges. Recorda: la teva imatge té molt a veure amb l'empresa on treballes. A l'hora de pensar com vestir-se davant d'una reunió de negocis, s'ha de tenir en compte la formalitat d'aquesta, el lloc on se celebrarà, el tipus de client, el càrrec que s'ocupa dins l'empresa i la seva filosofia. Convé que la imatge personal, transmeti els mateixos valors.

Hi ha només una única oportunitat per causar una bona impressió i comunicar el millor d'un mateix a través de la imatge personal. En l'àmbit professional qualsevol detall és importantíssim, per això s'ha de fer servir un vestuari adequat. Cada persona és diferent amb unes característiques físiques i un estil propi que el defineixen i el fan únic. Segons les peces, els colors i complements que es facin servir es transmetran uns codis d'imatge o uns altres.

Consells a tenir en compte per facilitar l'elecció del vestuari davant d'una reunió empresarial:

Homes

  • Si l'empresa que es representa és conservadora i es tracta d'una reunió formal, aposta per un vestit jaqueta. Si és al contrari, es pot combinar americana, camisa clara i pantaló de tipus xino.
  • L'americana millor que sigui de línies rectes i entallada per veure'ns més estilitzats. Ha de ser l'adequada a l'estil de cadascú, que afavoreixi i sobretot que encaixi amb l'esquena. Els pantalons que siguin de forma recta i millor sense cap pinça. Els colors grisos o blaus marins aportaran una imatge de seguretat.
  • La camisa blanca és, per excel·lència, la camisa del bon saber vestir. Els colors freds i clars aporten lluminositat, serietat i proximitat. Si s'opta per camises estampades, és millor que siguin ratlles fines. Mai màniga curta i el coll sense botonadura a les solapes del coll.
  • Els complements són de màxima importància: les sabates de cordons negres o marrons sempre han d'anar en conjunt en color i estil del cinturó. Els mocassins són de caire més informal. La sabata que estigui ben neta i cuidada. En quant a la corbata es pot optar per una llisa si es vol aportar serietat, de ratlles obliqües per donar dinamisme i estampats petits per generar proximitat. I per últim, una cartera de pell amb línies rectes. Ah! I si es porten ulleres millor que siguin amb muntura per donar més importància a la mirada i força a les faccions.


Dones

  • S'ha de vestir d'acord amb el propi estil per no perdre la feminitat. Una americana entallada o una jaqueta curta d'estil Chanel pot ser una molt bona opció per aportar seguretat i serietat a la imatge.
  • Es pot optar per un vestit recte pel genoll amb línies senzilles i d'estil sobri, o una faldilla recta o uns pantalons rectes fins els turmells, per exemple, amb una brusa i un collaret discret.
  • Optar pels colors neutres i harmònics per encertar segur i donar un bon impacte. Escull teixits llisos i colors clars per les parts de dalt.
  • Complements: si es porten joies, que siguin discretes. Les sabates de taló mig, ben estilitzades i tipus saló. Optar per una bossa o cartera de pell de línies rectes i colors neutres. Es pot optar per un mocador o fulard per acabar de donar el toc final d'estilisme.


Important a evitar: teixits que s'arruguin, peces que no permetin la mobilitat o siguin incòmodes, escots o estampats exagerats, complements massa grans o que facin molt soroll. Cuidar la higiene personal: un pentinat natural, un maquillatge suau i una manicura ben cuidada. No fer servir perfums intensos. La senzillesa és el millor aliat.

Avui et destaquem
El més llegit