10 coses que no entenc

  1. No entenc per què fem servir la paraula “empresari” per descriure persones que el mateix dia que funden l’empresa ja somien amb vendre-la.
  2. No entenc com pot ser que al món encara hi hagi 900 milions de persones sense accés a l’electricitat. Entre 2005 i 2016 1.260 milions de persones varen accedir per primer cop a l’electricitat, unes 315.000 al dia durant 10 anys.
  3. No entenc com pot haver-hi una illa de plàstic surant al Pacífic, més gran que Espanya, França i Alemanya juntes, i que no estiguem fent res.
  4. No entenc per què tantes empreses i governs volen tenir les meves dades i tan poques volen tenir la meva confiança.
  5. No entenc per què acceptem un toc de queda per motius de salut però l’endemà anem tots en metro.
  6. No entenc per què votar és bàsic pel funcionament de la democràcia, però no passa res quan els partits incompleixen els programes electorals.
  7. No entenc per què hi ha gent que considera que Barcelona està malament i que no és un bon lloc per fer coses interessants.
  8. No entenc per què ara que tot va tan ràpid, les coses canvien tant poc a poc.
  9. No entenc per què encara diem “tirar la cadena” quan el que tothom fa és clicar un botó de la cisterna.
  10. No entenc per què al processador de text la icona de “guardar el document” encara és un disquet, quan molta gent no n’ha vist mai cap i no saben què és. L’altra dia vaig sentir una conversa on un deia a l’altre “per guardar has d’anar a la icona de la màquina de vending”.
Més informació
Per fi, decisions polítiques basades en dades
Web3: conceptes bàsics per entendre el debat que hi haurà
Avui et destaquem
El més llegit