10 llibres d'innovació i empresa

Quan Sant Jordi cau en cap de setmana, Barcelona es transforma i es vesteix especialment de gala. Personalment, és de les festivitats que més gaudeixo. No tan sols per regalar una rosa a la meva dona, que també, sino perquè és el moment de veure els llibres de col·legues de professió que posen al servei de la societat el seu coneixement.

Entra tanta gent passejant per Passeig de Gràcia, o per la rambla de la teva ciutat, tanta oferta de llibres i tantes llibreries obertes, et pots arribar a aclaparar i és difícil escollir quin llibre regalar o llegir tu mateix.

El món dels llibres és un sector en resiliència constant. Per tant, quan compres un llibre, no només dones suport a l'autor, sinó un sector que agraeix cada cèntim. Per això, us proposo utilitzar aquesta matriu a l'hora d'adquirir el vostre llibre: temàtica, autor i editorial.

El següent llistat està basat en els llibres que són referents al món de la innovació i l'empresa, d'autors locals i d'editorials amb orientació al món de l'amb empresa especial protagonisme a aquestes últimes, que per al meu so les grans oblidades i les que més sofreixen el procés de creació i llançament de cada llibre que veuràs avui al carrer. Fem-ne cinc cèntims.

Libros de Cabecera

1. Fractus, el Ave Fénix, de Rubén Bonet (Libros de Cabecera, 2023)

Rubén Bonet, cofundador i CEO de l'empresa, ens descobreix l'emocionant història de Fractus, la innovadora startup barcelonina que va revolucionar el món de la telefonia mòbil en ocultar les seves antenes. Amb aquesta lectura podràs experimentar com Fractus va passar d'estar a la vora de la fallida a renéixer triomfalment, a l'estil de l'au fènix, obtenint una victòria milionària en un judici de patents a Texas.

2. Barcelona Startup, de Mar Galtés (Libros de Cabecera, 2020):

Mar Galtés no ens deixa indiferent amb aquest llibre i és un dels must read si estàs a l'ecosistema de Barcelona. Aquest llibre ens submergeix en un relat replet d'històries personals, empresarials i institucionals que s'entrellacen al llarg de més de dues dècades, narrant èxits de recnom i fracassos ocults en l'ecosistema.

3. El Llibre de la Innovació, d'Alexander Phimister i Albert Torruell(Libros de Cabecera, 2021)

En aquest llibre, on sóc coautor amb més de 30 responsables d'innovació de les principals corporacions nacionals, expliquem el pas a pas de com dissenyar l'estratègia d'innovació a la teva empresa, implementar-la eficaçment, explorar fonts de finançament, gestionar el portfoli d'innovacions i decidir quin model d'innovació vols adoptar a la teva empresa.

Editorial Profit

4. El Club de l'1%, de Jorge Branger (Editorial Profit, 2023)

Jorge Branger, influencer, ens descobreix els trucs, hàbits i lliçons de més de 50 líders empresarials, incloent-hi directors executius, presidents i fundadors d'empreses destacades com Glovo, Wallapop, Fever, Cabify, Idealista, Coca-cola, El Corte Inglés, Banc Santander i Telefónica. Aquest llibre està pensat per aprendre com aquests referents han forjat la seva carrera professional i com, de manera pràctica, poder aconseguir resultats similars en el teu propi camí empresarial.

5. 133 Lliçons en 1 minut, de Pau Garcia Milà (Profit, 2023)

Llibre basat al canal de Pau, un reeixit canal de continguts online amb més de 200 milions de reproduccions en els seus primers 18 mesos, presenta informació essencial en només seixanta segons, abordant qüestions i eines bàsiques per millorar la qualitat de vida en la llar i el treball. L'autor condensa coneixements valuosos en breus lliçons, facilitant la comprensió i aplicació d'aquestes eines en la vida diària.

6. Digital soft skills, de Blanca Espina i Albert Ragui, (Profit, 2023)

Aquest llibre aborda la importància de les digital soft skills en un món laboral en constant evolució, i aporta consells sobre com desenvolupar un mindset digital per millorar l'accés al món laboral i prosperar en entorns híbrids de treball. També s'enfoca a fomentar una cultura organitzativa basada en recursos digitals i adaptar tècniques de comunicació i de negociació a l'entorn actual per aconseguir un lideratge òptim.

LID editorial

7. Upgrade, de David Alayón i Mónica Quintana (LID Editorial, 2023)

En aquest llibre s'aborden els temes més rellevants que defineixen el futur professional, proporcionant respostes a preguntes clau que t'ajudaran a convertir-te en el professional que desitges ser. Condensa la informació, connexió entre diferents disciplines i construcció d'una extensa bibliografia, permetent-te enfocar-te en el teu creixement i desenvolupament personal i professional.

8. Super Founders, de Manuel López (LID Editorial, 2022)

En aquest llibre s'explora el món de les startups unicorn espanyoles, presenta les històries de dotze genis emprenedors que han portat les seves empreses a l'èxit. Podràs descobrir les particularitats i filosofies darrere de empreses reeixides com FEVER, Idealista, MásMóvil, Jobandtalent, Cabify, eDreams Odigeo, Glovo, Flywire, Devo, Domestika, Travelperk i Wallbox, i com els seus fundadors han aconseguit transformar el panorama empresarial espanyol i convertir-se en referents globals.

Editorial Arpa

9. Moonshoot thinking, d'Ivan Bofarull, (Editorial Arpa, 2020)

S'està començant a convertir en un clàssic. Un must read per aprendre a transformar la innovació disruptiva en una oportunitat. Aquest llibre ensenya a adoptar una mentalitat emprenedora a través del moonshot thinking, enfocant-se a aconseguir millores exponencials en lloc d'incrementals. A més, ofereix una guia per dissenyar un model sistemàtic d'innovació disruptiva anomenat moonshot innovation.

Editorial UBe

10. Ciència, tecnologia i startups, de Pere Condom (Editorial Ube, 2020)

Ciència, tecnologia i startups és un llibre que aprofundeix en els tres pilars fonamentals de la innovació tecnològica: recerca pública, empreses i startups, que també són la base del nou desenvolupament econòmic. Aquest llibre ofereix una visió completa de com es crea i evoluciona la tecnologia, com la utilitzem i cap a on es dirigeix. Els professionals de la recerca i la transferència de coneixement trobaran en aquestes pàgines els fonaments del seu treball, mentre que els directius descobriran noves fonts de progrés adaptades al segle XXI.

Si no sabies quins llibres llegir, ara ja ho saps. Si algú no sap quin llibre regalar-te, també. Comparteix-ho i gaudeix d'un gran dia de Sant Jordi i d'una gran lectura. Feliç Sant Jordi!

Més informació
Descobrint la cara oculta de l’economia
La IA guanya un premi literari
Avui et destaquem
El més llegit