4YFN: Una mirada al futur de la tecnologia

L'any 2014 naixia 4YFN com un espai per donar una autèntica oportunitat a emprenedors i startups digitals. Volíem ser el lloc en el qual les petites empreses poguessin reunir-se i connectar amb les grans empreses i fons d'inversió. Volíem crear una plataforma per accelerar el creixement de les startpus així com un espai de coneixement, debat i inspiració. Després de vuit edicions i amb la integració total en el MWC crec que puc dir sense cap mena de dubte que hem aconseguit el nostre objectiu.

Passejar aquest any pel pavelló 6 de Fira Gran Via és com fer una volta global en el sector de les startups, les noves tecnologies i la innovació. En un únic espai estan representades centenars d'empreses emergents amb productes, idees i serveis innovadors, i són més que mai un reflex del que està succeint a l'ecosistema global tecnològic.

Les xifres així ho confirmen. La de 2022 és la vuitena edició de 4YFN. El segon any consecutiu en el qual l'esdeveniment comparteix espai físic amb el Mobile World Congress a Fira de Gran Via. Comptem amb més de 600 startups exhibint de forma presencial. Més de 300 ponents. 20.000 metres quadrats d'espai ocupats i inversors, el que suposa més de 17.000 milions d'euros de capital. I, no obstant això, les xifres no són el més important de 4YFN. Ens hem convertit en un dels esdeveniments de referència de l'emprenedoria al món, però això no ho hem aconseguit només amb volum.

La relació amb MWC ha anat creixent al llarg d'aquests anys i tots dos esdeveniments estem convençuts que l'acord no té marxa enrere

D'una part, som la referència per la integració amb MWC. La relació amb MWC ha anat creixent al llarg d'aquests anys i tots dos esdeveniments estem convençuts que l'acord ja no té marxa enrere. Resulta beneficiós i interessant per a tots. Encara més ara, en un moment en el qual les big tech estan a la recerca d'oportunitats d'inversió en nous negocis.

D'altra banda, aquest any fem un pas més en el nostre objectiu de fomentar un ecosistema més inclusiu i ho fem amb una iniciativa realment interessant:

El Programa de Dones Innovadores (WIP), un programa de tutoria que aparella startups digitals d'impacte social liderades per dones dels Estats Àrabs amb experts empresarials internacionals. El 2022, el programa donarà suport a dones fundadores en àrees com la estratègia empresarial global, màrqueting i comunicacions, recaptació de fons, gestió i llançament. A més, vuit emprenedores de la primera part del programa presenten les seves solucions per a un impacte social positiu en el Discovery Stage de 4YFN. Entre elles es troben empreses d'edtech, comerç electrònic i narració digital d'Algèria, l'Iraq, Líban, el Marroc, Somàlia i Sudan.

I en aquesta edició, renovem els temes clau amb els quals volem impulsar les oportunitats d'aprenentatge de tots els assistents, centrant-nos enguany en:

  • Humanisme tecnològic: on analitzem el propòsit de la tecnologia i el seu impacte en la societat comptant amb ponents de primer nivell com Francesca Bria, Presidenta d'Italian National Innovation Fund o Judit Carrera, Directora de CCCB entre molts d'altres.
  • Fundadors: on fundadors i experts comparteixen les seves idees i consells; amb fundadors de referència com Oscar Pierre, CEO i fundador de Glovo, Maximilian Tayenthal. cofundador de N26 o Jim McKelvey, cofundador i Director de Block (anteriorment Square)
  • Funding & Corporate Venturing: on es comparteixen les millors pràctiques dels fons i s'analitzen les tendències d'inversió; i per a aquest eix comptem amb la participació de ponents com Julie Keinz, Partner de Lightspeed Ventures o Zoe Pengen d'Ananda Impact Ventures
  • Ments creatives: on els líders creatius exploren les últimes tendències en cultura i entreteniment i comptarem amb Ventura Barba, CEO d'Advanced Music o Monica Rikic, artista electrònica.

I per descomptat, seguim oferint totes les activitats de Networking per fomentar les relacions amb la gran novetat de BEAT Barcelona, un espai situat entre 4YFN i MWC i que és un gran punt de trobada entre tots dos esdeveniments.

Més informació
Anticipar per no deixar ningú enrere
Pere Duran: "El 4YFN inspira a emprendre"
Avui et destaquem
El més llegit