Els 7 pecats capitals de VIA Empresa

El meu primer contacte amb VIA Empresa va ser amb la Laia Corbella, deu fer uns 5 anys..., qui em va entrevistar o em va demanar opinió escrita per parlar de publicitat sexista, de la #pinktax , dels estereotips en les campanyes de Nadal , del #Shebanking – o banca en femení-, o de les #WomenZ, entre altres temes. Llavors va passar l'entorxa a en Víctor Costa que va ser –i és- un excel·lent interlocutor a qui he pogut enredar en debats, esmorzars i paelles feministes. Sempre amb la il·lusió i el compromís com si fos el repte més important del món. I ara és la Neus Navarro qui m'anima sempre a escriure i fins i tot va ser la meva Madrina a València per presentar-me el meu últim llibre sobre #feminisme. Ja veieu tres noms propis que no només han estat claus per VIA Empresa, tots tres han fet un pas mes per estar a prop de nosaltres, dels i les qui opinem.

Més info: Feminisme o la ceguera empresarial

La marca VIA EMPRESA és essencialment EMPRESA, i casualment aquesta paraula té 7 lletres igual que els 7 pecats capitals. He volgut jugar amb l'analogia i la màgia del 7 (7 pecats capitals, 7 oceans, 7 continents, 7 notes musicals, 7 dies de la setmana...) i, ja que estem de 7è aniversari, he desgranat cada una d'aquestes lletres per veure quin VALOR li aporta a la marca;

1. Empatia; la e d'empatia. Perquè les persones qui formen aquesta mitjà de comunicació, des d'en Ramon Grau com a Editor fins cada una de les persones que hi parlo, estan sempre atents, escoltant, entenent perquè aquell tema és important per l'audiència i perquè és pertinent posar-lo sobre la taula i que sigui agenda. És un mitjà empàtic, parla d'allò que ens preocupa.

2. Meritocràcia; la m de meritocràcia. Perquè les firmes que formem aquesta gran marca de contingut i opinió hi som perquè allò que fem ho fem el màxim de be que sabem fer i també perquè intentem aportar llum nova a temes de sempre. Per tant es valora el treball fet, el mèrit, el resultat i l'esforç.

3. Periodisme; la p de periodisme. Perquè estimen el periodisme, perquè elles i ells són periodistes de sang, els encanta la feina que fan, la importància de la veracitat, de la informació, del contrast, de provocar i de la veritat incòmoda. Fan periodisme valent. El que ens aporta i ens ajuda a construir.

4. Referent; la r de referent. Perquè en només 7 anys ja és un referent del periodisme a Catalunya. Perquè no es conforma en dir les coses amb grans titulars a mitges. Pica pedra i respecta l'audiència perquè no tot el que s'hi publiqui sigui vàlid. És consistent.

"A VIA Empresa saben perfectament que el moviment del feminisme només té sentit si el fem junts i anem de la mà; homes i dones" 

5. Exigent; la e d'exigent. Perquè només es pot fer un bon periodisme des de l'exigència. Sempre busquen un pas mes, l'extra milla per poder satisfer al lector i per poder ser el mitjà de comunicació que els nostres empresaris i empresàries citin en les seves reunions i entorns professionals.

6. Sororitat; la s de sororitat. Perquè són feministes. Perquè saben perfectament que el moviment del feminisme només té sentit si el fem junts i anem de la mà; homes i dones. Perquè volen veus en femení, empreses en femení notícies en femení, i sobretot volen ser part del canvi en positiu. Són la mirada fresca a l'economia, a l'empresa i a l'emprenedoria.

7. Agraïts; la a d'agraïts. Perquè tenen la virtut de donar GRÀCIES. Saben què hi ha al darrere d'aquestes paraules i com amb les aportacions de tots i totes construïm marca, contingut i país. I són tan amables – la virtut de les persones intel·ligents- que et parlen amb gratitud. La qualitat més autèntica de totes.

Per molts anys VIA Empresa! 

Més informació
Aquest vol és el nostre
El secret és el factor humà
10 mesures per salvar el teixit empresarial
Avui et destaquem
El més llegit