Altres cares de l'emprenedoria

Els poders públics, empresarials, financers, universitaris i mitjans de comunicació sovint parlen d'emprenedoria i plans de suport, assessorament, premis, crèdits, beques... Està bé fomentar l'emprenedoria, doncs ha estat un dels signes identitaris del país, però no s'haurà fet del tot bé quan la fuga de talents continua.

En parlar de fomentar l'esperit emprenedor sempre és en referència a gent jove, ben formada i que parla anglès, amb projectes vinculats amb sectors tecnològics i punters... probablement sigui aquest el camí a seguir en un món cada dia més competitiu. Però, què passa amb aquelles persones que ja han passat de la quarantena, no tenen un pany de paret farcit de títols i estan excloses del mercat de treball amb risc de cronificació?

Caldria que algú també hi pensés. No són el futur del país, però sí el present. En aquest context l'emprenedoria pren una altra dimensió. Entesa no com a creació d'empreses i, per tant, de riquesa, sinó com a sinònim d'autoocupació, de trobar per un mateix la sortida al túnel. Caldrien més veus, actituds i actuacions en favor de l'autoocupació, que no només de joves talents viu un país, també del saber fer (i la il·lusió) dels no tan joves.
Avui et destaquem
El més llegit