CA | ES

Bellesa i cultura

Sant Jordi és el dia que els catalans hem triat per col·locar la bellesa, representada a la rosa, i la cultura, present als llibres, en un lloc d’honor a les nostres vides.

Bellesa i cultura són igualment d’importants per a la configuració del caràcter d’un poble. La bellesa és consubstancial a l’ésser humà; l’estimem perquè ens atrau, ens sedueix, ens commou; i perquè ens consola, ens torba, ens estimula. I estimem la cultura perquè ens dóna algunes certeses, però sobretot, perquè posa en crisi tot el que sabem.

"Com que sense amor, la bellesa cansa i la cultura no penetra, hem volgut que Sant Jordi sigui el dia de l’amor"

Com que sense amor, la bellesa cansa i la cultura no penetra, hem volgut que Sant Jordi sigui el dia de l’amor, i així, els nostres enamorats tenen un dia amb aura pròpia i diferenciada.

El mes d’abril de vegades és tendre, d’altres, violent; el dia de Sant Jordi pot ser radiant o plujós. N’hem tingut de rosa empolsat, de blau Matisse, de vitrall de colors de Chagall, de gris Braque...

Més info: Barcelona, Barcelona, Barcelona

Avui abandonarem el nostre insuportable victimisme i deixarem de llepar-nos les ferides, perquè Sant Jordi és la festa d’una societat que s’estima i que sap procurar-se una vida que val la pena. Per això ens envoltem de bellesa i cultura, i d’aquesta manera ens dotem de l’incommensurable poder de la seducció. 

La llum del dia ens ha portat una nova diada, en la que concentrarem la nostra energia i ens projectarem al món a una escala extraordinària. Avui, passejant, ens creuarem persones desconegudes que no veurem mai més, però que, per uns instants, sentirem part de la família a la qual pertanyem.

"Avui abandonarem el nostre insuportable victimisme i deixarem de llepar-nos les ferides, perquè Sant Jordi és la festa d’una societat que s’estima i que sap procurar-se una vida que val la pena"

Entreguem-nos a l’optimisme, a omplim-nos de joia, felicitem-nos per viure en un racó de món tan tossut, tan orgullós, que tot ho pot. Inclús permetre’s el regal bellíssim d’aquest dia.

Formem part d’una societat, que quan es posa al servei de la bellesa i la cultura, sap tocar, amb delicadesa, el rostre de l’amor i de la llibertat.

Més informació
Dones, Homes i Poder
Barcelona vol dir modernitat
Avui et destaquem
El més llegit