Aprofitant l'oportunitat

El Brexit, cop dur per a Europa, permet entrellucar un feix d'oportunitats per a Espanya que, de moment, ningú ha albirat. Frankfurt, París, fins i tot Amsterdam i, especialment, Dublín, poden ser les places més beneficiades per l'estampida que es produirà en la City londinenca en els pròxims mesos.

Moltes multinacionals la base operativa dels quals radica a Regne Unit fugiran de les illes. Buscaran recer i asseure els seus reals en altres llocs d'Europa on es donin estabilitat política, seguretat jurídica, normatives legals predictibles i previsibles, facilitats operatives, bona logística, magnífiques connexions amb el món i, per descomptat, climes apetibles. Sumi's a això una bona gastronomia, una qualitat de vida sensacional, uns paisatges meravellosos, unes ciutats atractives... Simplement, de nosaltres depèn, en aquests moments, donar un seriós pas endavant en termes qualitatius per a l'economia espanyola.

Quan Europa dubta de si mateixa, quan Europa no se sap trobar a si mateixa, quan la identitat europea es difumina i quan el Vell Continent no sap què vol ser de gran, Espanya, si fos capaç de perfilar la seva autèntica personalitat, seria un seriós candidat a liderar un renovat projecte europeu que ha d'afermar-se per no morir en l'intent.

Amb tot, el dubte apunta: Tenim a Espanya capdavanters per impulsar Europa o ens conformem amb renyines de carrer i discussions de pati de col·legi?
Avui et destaquem
El més llegit