Atrevir-se

Tots tenim somnis i tenim il·lusions, des dels més creatius fins als més mancats de vivor. A tots ens ha vingut al cap en algun moment una idea amb què creiem que podíem canviar quelcom transcendent de la nostra vida, del nostre país o del planeta en si. I aquesta idea pot haver aparegut en qualsevol moment. A Carlota Pi, CEO d’Holaluz, li va sorgir en un bar, fent uns beures amb companys de màster; a Jaume Puig i Constanza Lucero, fundadors de Biel Glasses, quan la malaltia del seu fill els va sacsejar les seves vides i el benestar del Biel, que en aquell moment tenia dos anys.

Ells van tenir un somni, una il·lusió, i es van atrevir a intentar fer-la realitat. I dic atrevir perquè el fet de somiar ja és un atreviment, sabent que no totes les idees es poden executar, que algunes no són viables econòmicament i que moltes poden sortir malament. Però cal atrevir-se, sí, i també perseverar. Treballar de valent i preparar-se, ser espavilat. Anar ben acompanyat. I tenir sort, o directament buscar-la i fer-la teva.

Més info: 100 anys de VIA Empresa

Que sense el somni d’un Ramon Grau i un Carles Flo, de fer una revista econòmica del Vallès, la B30 no s’hagués publicat durant 5 anys -de la mà de l’Avui-, donant veu cada mes a les inquietuds i reptes del teixit empresarial dels dos vallesos. Que sense la decisió i l’atreviment d’ambdós, la B30 no hagués fet el salt al format digital i a l’àmbit nacional, i no hagués nascut, fa 10 anys, el diari que avui ens fa bufar espelmes. Que sense la convicció de la Laia Corbella, la Neus Navarro, el Víctor Costa i de tots els periodistes que han acompanyat el diari durant aquests anys, no estaríem celebrant avui que VIA Empresa és el diari de referència d’economia i empresa de Catalunya.

Que sense la Gemma Fontseca, l’Aleix Ramírez, el Josep Maria Casas, el David Lombrana i la Teresa Montalat, no podríem celebrar que, cada dia, més de 10.000 persones s’interessen per l’economia catalana. Que hem fet sexy l’economia. Que hem sabut divulgar les grandeses del nostre país productiu.

Darrere d’aquest aniversari, hi ha un grup de persones que es van atrevir a somiar, que van posar tots els seus esforços en fer d’aquestes il·lusions una realitat i que, sobretot, ho van fer en equip. Celebrem els somnis complerts i no dubtem a fer-los encara més grans. Atrevim-nos.

Més informació
Una via per anar ben lluny
Avui et destaquem
El més llegit