Bizbarcelona, plataforma per dinamitzar l'emprenedoria

Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició emprenedora que s'ha convertit en un entorn que afavoreix la innovació, l'impuls de nous projectes i la creació d'activitat econòmica. L'ecosistema que s'ha anat conformant, sobretot durant la darrera dècada, és un dels principals actius que tenim per dinamitzar l'economia i enfortir el múscul del nostre teixit productiu. Avui és d'aquells dies que mostrem aquest esperit i caràcter tan propi de la nostra identitat.

Un any més, donem el tret de sortida a Bizbarcelona què ens permet projectar el potencial d'aquest ecosistema i del talent local. En l'edició passada, des de l'Ajuntament lliuràvem el premi d'Emprenedoria Social què reconeixia les tres millors iniciatives empresarials entre els participants de la primera edició del programa de creació d'empreses amb impacte social que s'impulsa des de Barcelona Activa. Llavors, ja havíem identificat la necessitat de treballar per fer de la ciutat un referent, també, en aquest àmbit.

Un any després, el Saló torna a obrir les seves portes i, en aquest cas, amb una oferta ampliada: la nova àrea d'Economia Social. Es tracta d'una oportunitat per seguir posicionant Barcelona, que ja compta amb talent creatiu i innovador, una comunitat pionera i projectes reconeguts a escala internacional. Després de cinc edicions, Bizbarcelona és ja un punt de trobada de l'ecosistema de la ciutat, un aparador del potencial emprenedor i innovador, un espai per connectar projectes i crear xarxes de col·laboració, per buscar feina o col·laboradors, per cercar finançament o projectes per finançar, per conèixer el crowdfunding, nous models de negoci o novetats en les eines de gestió. En definitiva una mostra del dinamisme de la ciutat, què es mostra com un entorn capaç de fomentar el desenvolupament de nova activitat econòmica.

Així doncs, aquesta capacitat de progressar significa, avui, avançar cap a un model econòmic més plural i inclusiu que integri, per tant, l'emprenedoria, les pimes, les grans empreses innovadores, i també l'economia cooperativa, social i solidària. Volem construir una Barcelona emprenedora i social alhora. Una Barcelona que reconegui les diferents realitats econòmiques i que sumi totes les diferents sensibilitats.

Per fer-ho, Bizbarcelona és un bon trampolí, però Barcelona Activa jugarà un paper clau en l'impuls d'aquesta transició cap a un nou model econòmic, social i ambiental. Al llarg dels darrers 30 anys, des de l'agència municipal, hem pogut atendre a les persones emprenedores des del moment en què donen les primeres passes i les hem acompanyat en el procés d'arrencada des dels diferents espais d'incubació. A través de l'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE), també oferim a les empreses una cartera de serveis per fer front als reptes del dia a dia, i consolidar el seu projecte a la mida de les seves potencialitats.

L'experiència acumulada al llarg d'aquestes dècades ens permet assentar una base sòlida de cara al futur. Doncs, ara, és moment de situar de nou l'agència al capdavant i iniciar la tasca, des de l'administració pública, de sensibilitzar el teixit empresarial i la societat en general entorn de la vocació i l'impacte social. Perquè la transformació cap a aquesta economia més plural en permetrà revertir les desigualtats que s'han aguditzat arran de la crisi.

Barcelona compta amb un teixit productiu diversificat: des de projectes científics, passant per negocis de sectors com el comerç o el turisme, fins a arribar a l'àmbit de les empreses de tecnologies mòbil o l'economia verda, entre d'altres. Tant pels serveis d'emprenedoria de Barcelona Activa com per l'OAE, es dóna servei a una àmplia representació d'aquest teixit productiu.

Negocis familiars que troben la seva continuïtat en les noves generacions; companyies de sectors tradicionals que han sabut reinventar-se i fer front als reptes actuals; nous projectes que creixen i s'internacionalitzen; persones emprenedores que obren el seu propi camí professional; startups innovadores amb gran projecció de futur o projectes socials que gestionen activitat econòmica. Tots són una mostra del dinamisme econòmic de Barcelona, un entorn capaç d'atraure talent i inversió.

Des de l'Ajuntament promovem activament el desenvolupament de sectors estratègics per a l'economia i també de nous que estan emergent i que generen oportunitats de futur. Per això, ara, una vegada més, ens avancem i ens posem al capdavant entre les ciutats què impulsen una transformació cap a un nou sistema que doni cabuda a les diferents realitats econòmiques.

Enguany, una vegada més, Bizbarcelona serà la plataforma per dinamitzar i connectar l'ecosistema de l'emprenedoria, de la creació de projectes empresarials i de l'economia social. Aquests dos dies sumem forces entre tots els actors, però l'activitat empresarial a la ciutat no s'atura. I, durant cada dia de l'any, seguirem treballant plegats per construir noves oportunitats a la ciutat.
Avui et destaquem
El més llegit