Pluralitat en temps de crisi

Des de la UGT de Catalunya us volem felicitar per aquests set anys d’ençà de la posada en marxa del vostre projecte editorial. No ens enganyem: avui en dia, posar la base per crear un mitjà de comunicació nou és una aposta arriscada però que paga molt la pena, no només pels qui la fan viable sinó també per a aquells i aquelles que en rebem la informació que s’hi elabora. En temps d’incertesa com el que ens toca viure, el periodisme compromès esdevé més necessari que mai.

Necessitem informació veraç i pluralitat. El pluralisme dels mitjans de comunicació garanteix l’exercici dels principis democràtics de la llibertat d’expressió i d’informació, assegurant la diversitat informativa de la ciutadania i garantint-nos l’accés equitatiu a un ampli ventall d’informacions, idees i opinions. En definitiva, ens fa més lliures. I, en temps de crisi, necessitem mitjans de comunicació que ens aportin pluralisme.

Pel que fa a la informació econòmica, aquest pluralisme ha de donar pas també a la garantia que tots els estaments de l’activitat econòmica s’hi vegin reflectits i hi trobin la informació que necessiten. Massa sovint les dades macroeconòmiques, les grans xifres, i la informació eminentment empresarial fan invisibles aquells que formen part de l’engranatge i en són part essencial: els treballadors i les treballadores.

"Des de VIA Empresa heu sabut trobar aquest punt d’equilibri imprescindible on la informació econòmica som totes i tots, i en què en llegir-la tothom ens hi veiem reflectits"

I, en aquest sentit, des de VIA Empresa heu sabut trobar aquest punt d’equilibri imprescindible on la informació econòmica som totes i tots, i en què en llegir-la tothom ens hi veiem reflectits, aportant diferents maneres d’explicar-nos per trobar diferents maneres d’entendre’ns.

Venim de temps difícils, però en vindran de més difícils encara. Intentaran que els treballadors i les treballadores paguem les conseqüències econòmiques d’una crisi sanitària mundial de la qual no som responsables. No hi estem disposats. Nosaltres, les treballadores i els treballadors, no en som culpables. Volem salut, però també volem treball digne.

Que la nostra veu sigui escoltada i compartida és una feina per a mitjans valents i compromesos com Via Empresa.

Més informació
La proesa de crear un mitjà i fer-lo viure
Informació sòlida
Com mesurar el creixement en la nova economia?
Avui et destaquem
El més llegit