Carles Vivas, In Memoriam

Ens ha deixat en Carles Vivas, un dels millors directius catalans de les darreres dècades. Ha marxat prematurament i de forma inesperada. De forma que es percep com injusta i dolorosa, com possiblement passa en tots els comiats que es fan abans d’hora.

"Ens ha deixat en Carles Vivas, un dels millors directius catalans de les darreres dècades"

Enginyer industrial, enamorat de la tecnologia, i de la innovació, va gaudir d’una trajectòria professional plena d’èxits. Els seus inicis laborals van ser a Braun, des d’on va passar a HP, exercint les màximes responsabilitats d’aquesta empresa nord-americana a Catalunya. A final dels 90, va jugar un paper clau en l’atracció d’inversió al nostre país, i va liderar l’equip que va aconseguir una de les seus administratives mundials d’Agilent, escissió de HP. Convençut de la necessitat de la cooperació público-privada, va ser Director General Adjunt del Fòrum de les Cultures. Posteriorment, va assumir el càrrec de Director General de Secartys, associació d’empreses electròniques, des d’on va impulsar els clústers de la domòtica (Domotys) i de l’energia solar (Solartys). En aquella època va formar part del grup de directius que van assessorar i impulsar ACCIÓ en els seus primers passos com a agència de la innovació i la internacionalització. Ja en la darrera etapa de la seva vida professional, participava en la junta directiva de PIMEC, al Consell Social de la Universitat de Barcelona, i en diferents patronats com el de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià.

Ha marxat en Carles, i deixa un gran buit. Persona extremadament sociable i extrovertida, tot el sistema tecnològic i empresarial català recordarà la seva conversa amable, el seu saber fer, els seus savis consells després d’una vida dedicada a la pràctica del management, el seu lideratge diplomàtic, la seva visió global, i la seva passió per fer de Catalunya un país digne i pròsper. Tampoc oblidarem mai la seva intensa humanitat, el seu caliu, les converses còmplices, i les innumerables bones estones que vàrem compartir.

"En Carles formava part d’un nucli de talent únic, d’una generació d’enginyers vocacionals, apassionats per la tècnica i per l’empresa, que van constituir una de les bases fonamentals de la indústria catalana"

En Carles formava part d’un nucli de talent únic, d’una generació d’enginyers vocacionals, apassionats per la tècnica i per l’empresa, que van constituir una de les bases fonamentals de la indústria catalana a la darrera part del segle XX i principis del XXI i van ser referents indiscutibles per les generacions que els van succeir.

Descansa en pau i gaudeix del viatge, amic. Et trobarem molt a faltar.

Més informació
Barcelona: oportunitat estratègica en computació i 3D
Europa 'last call': ara o mai
Avui et destaquem
El més llegit