Eleva la teva capacitació digital

Segur que tu, amic lector, ets un iniciat en el món de la tecnologia. Blogger, usuari de xarxes socials, propietari de dispositius que et fan la vida més fàcil... Tot integrat a la teva forma de fer i de ser. Al teu voltant convius amb persones que per edat, per una falta de necessitat o pels motius que siguin, no gaudeixen d'una relació gaire estreta amb la tecnologia. 'Jo no hi entenc d'ordinadors', una frase inconscientment atribuïda als més grans, oi? Doncs vés-te preparant per no caure en el parany.

No em refereixo que la voràgine de novetats tecnològiques et superi, segur que a poc a poc seràs capaç de provar, analitzar i incorporar a la teva rutina avantatges com ho has fet fins al moment. Parlo de recursos que no tens en compte per què mai t'has parat a considerar-los com una oportunitat de millora, o com quelcom integrable al teu perfil professional.

En un futur pròxim el 'Jo no sé programar' es pot convertir en un nou 'Jo no entenc d'ordinadors'. Programar s'acabarà convertint en una habilitat transversal més, guanyar capacitat i interacció amb els computadors per treure'n un major partit, resulta bastant més atractiu que la típica frase de Word i Excel a nivell avançat que tots tenim al currículum.

Aprofitar les possibilitats que ens ofereixen les API o editors d'scripts de nombrosos serveis d'Internet, com Google, per interactuar amb les seves apps i automatitzar els processos que hi realitzem, o entrar en l'entorn més desconegut de les suites de productivitat a través de macros i la creació de funcionalitats personalitzades. Més enllà del l'estrictament funcional, programar ens ajuda a pensar d'una forma més estructurada, a endreçar les idees, quelcom que repercuteix en les tasques quotidianes.

Les altes capacitacions digitals aporten diferenciació al professional demostrant adaptabilitat a l'entorn actual. Si vols iniciar-te en el món de la programació, pots fer-ho a través de serveis com CodeAcademy, si cerques quelcom més global la UOC arrenca un mestratge de potenciació digital per capacitar l'usuari mitjà, creant habilitats per resoldre problemes en contextos professionals específics a través de la tecnologia.

Avui et destaquem
El més llegit