Elles pensen, elles decideixen

Aquest racó comença amb voluntat de donar-te quatre noms, quatre dades que t'ajudin a pensar i repensar. Dades en clau femenina i amb tota la intenció per tenir noms de dones que quan vulguem citar, argumentar i fins i tot justificar (de justícia) un fet. Pensar és un verb actiu de moviment, de profunditat, d'excavar més encara en allò que sabem i volem saber, per què no ho sabem tot. Pensar és un acte íntim personal intransferible. És un verb del qual no podem fugir, però podem dirigir. Saber pensar és saber entendre i argumentar, és en definitiva ser més tolerant i probablement sofrir menys i potser, només potser, ser més feliç.

Pensar és intentar parlar del que no es parla.

Però, si pensem, convidem a un acte col·lectiu, a un verb que necessita més veus, més pensaments, més ments, més éssers per a poder junts i juntes remirar, repensar, reconsiderar el que fins a aquest moment havia estat.

Repensem quan canviem els arguments, tenim noves veus, noves dades, noves autores que reforcin el que volem, la qual cosa ens explica el que ens motiva.

Pensar és de dalt a baix, repensar és cap a davant.

Més informació
Elles viatgen, elles decideixen
Elles, que van estar a primera línia durant la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit