Empresaris: un pas endavant!

Fa temps que cada cop s'escolten més queixes sobre els polítics; i a més entorns, empresarials inclosos. Estan en bona part fundades, i fan palesa la necessitat de reformar de forma dràstica i urgent el nostre sistema polític. Dic reformar i no substituir; perquè la democràcia és, a llarg termini, el menys dolent dels sistemes polítics.

La covid-19 ha augmentat aquestes queixes. Ha suposat una situació amb greus costos sanitaris, econòmics i psicològics. Hi ha risc d'explosió social, ja que l'economia no tornarà a nivell pre-covid fins al 2022 com a molt aviat. La renda mínima vital és oportuna, però la millor ajuda social és oferir llocs de treball. Necessiten preservar el teixit empresarial generador de llocs de treball, i la seva competitivitat a escala internacional. I per això cal que les empreses assoleixin una estructura financera adequada, i que es puguin adaptar amb rapidesa al canviant nivell d'activitat.

Necessitem una política general, econòmica i fiscal que miri més enllà de la simple reobertura dels centres de treball. Que miri a llarg termini generant emprenedoria, ocupabilitat, seguretat jurídica, justícia ràpida i administració eficaç.

"Fa temps que cada cop s'escolten més queixes sobre els polítics... És necessari que els empresaris participin en el disseny i l'execució de la realitat post covid-19 del nostre país"

Els empresaris de veritat saben que s'han d'utilitzar de forma eficaç els recursos limitats, amb transparència i rendició de comptes; que els diners no cauen del cel, que cal escoltar el públic objectiu, cuidar als col·laboradors i capacitar-los per al futur. Que han de guanyar-se de forma constant la confiança de tots els stakeholders.

Els empresaris de veritat que abans d'actuar s'ha de fer un diagnòstic complet i rigorós; que cal aprendre de les millors pràctiques de la competència, d'altres sectors i països. Saben el que és liderar equips professionals i projectes; crear i cercar oportunitats; crear riquesa. Que per això és necessari establir un full de ruta amb fites a curt, mitjà i llarg termini.

La gestió de l'escenari post covid-19 supera la capacitat, preparació i experiència de la majoria de la nostra classe política, que en molts casos no ha treballat al sector privat i menys encara ha liderat un projecte sotmès a la realitat del mercat. Per tant, és necessari que els empresaris participin en el disseny i l'execució de la realitat post covid-19 del nostre país. És necessari que els empresaris vagin més enllà de les seves empreses i facin un pas endavant!

Més informació
Empreses familiars Zombi
L’auca del Senyor Esteve
Avui et destaquem
El més llegit