Fem via en la bona direcció

Vivim temps complicats. Sabem quins són els problemes i, en la majoria dels casos, també sabem quines són les solucions, començant per les que estan al nostre abast, sense esperar que la salvació arribi de fora.

En aquest sentit, el nostre territori i les nostres empreses necessiten un sistema de transports eficient en costos econòmics, socials i ambientals. Així, l'aposta pel Corredor Mediterrani és l'exemple paradigmàtic de l'estratègia de llarg abast en aquest àmbit. Una estratègia que des de la Cambra de Comerç de Barcelona compartim i recolzem, donat que reforça el nostre compromís amb l'impuls a la competitivitat de les empreses, que és el factor clau per al desenvolupament econòmic i social, aquí i arreu.

Però ha de quedar clar que no es tracta simplement de potenciar la logística i el transport, sinó que és una aposta ferma i decidida en favor de l'economia productiva. I és que el nostre principal avantatge competitiu és la vocació productiva del nostre teixit empresarial, de gran tradició industrial i exportadora.

Per això, pensant en l'objectiu gran i malgrat totes les restriccions, cal seguir caminant i donant passes endavant. Passes com la de reprendre les obres d'infraestructures que han estat aturades malgrat el seu avançat estat d'execució, com són l'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7 a Castellbisbal, la variant de Vallirana o l'autovia orbital B-40.

I la següent passa obligada hauria de ser la incorporació de criteris de decisió transparents basats en la rendibilitat social i econòmica a l'hora de prioritzar tant les propostes d'inversió en infraestructures com les de despesa en els serveis de transport. D'aquesta manera es facilitarà una aplicació rigorosa dels recursos disponibles. I de retruc, tots plegats, anirem fent via en la bona direcció.
Avui et destaquem
El més llegit