La proesa de crear un mitjà i fer-lo viure

Per molts anys, VIA Empresa! En els temps que corren és tota una proesa crear un mitjà de comunicació i fer-lo viure durant set anys.

Són temps difícils per als mitjans de comunicació. Vivim en una inflació de missatges que esdevenen soroll, on es barregen fets i mentides, opinions i investigacions, emocions i raó. Els mitjans han tingut problemes per mantenir-se en un mercat canviant i sobresaturat.  Per sobreviure, massa sovint han cedit al titular cridaner o a la publicació de notícies sense comprovar, o a les pressions dels seus creditors. La falta de beneficis sovint s’ha carregat sobre la massa salarial. El treball periodístic s’ha devaluat amb contractes temporals i salaris raquítics en molts dels mitjans. Ha proliferat el treball autònom que sobreviu a base de vendre a tant la peça. Al sindicat hem vist massa sovint expedients de regulació d’ocupació de mitjans de comunicació.

"Els mitjans de comunicació eren i poden ser encara un mur de contenció per a la mala educació"

Però la societat necessita bona informació si vol mantenir la democràcia i la participació cívica. El sindicat també necessita tenir coneixement cert sobre l’economia i la política. No és bo treballar a cegues. Apreciem el saber professional. Les i els periodistes que tenen temps per consultar fonts diverses, que saben fer les preguntes importants, que se centren en els fets. És bo que els mitjans de comunicació tinguin línies editorials diferents i que ofereixen als usuaris perspectives no idèntiques. Els mitjans de comunicació eren i poden ser encara un mur de contenció per a la mala educació, per a les campanyes deshonestes de màrqueting digital, la infoxicació i el servilisme al poder econòmic o polític.

VIA Empresa, us animem a seguir fent periodisme honest. Una abraçada.

Més informació
Periodisme per contagi
Happy Birthday VIA Empresa and Thank You!
I sense parlar del blat del Japó
El perquè de tot plegat
Avui et destaquem
El més llegit