Fem de la crisi una oportunitat

Felicitats VIA Empresa! 7 anys com a diari digital d’àmbit principalment empresarial, amb les dificultats que ha viscut el sector en els darrers temps, és digne de satisfacció i d’admiració.

Abans d’ocupar el càrrec com a president de la Cambra ja llegia els vostres articles i, sense conèixer-vos personalment, pensava que donàveu un excel·lent contingut. Però la meva gran sorpresa va ser quan vam començar els debats per a la campanya a les eleccions de la Cambra i us vaig poder conèixer personalment i vaig descobrir una gran qualitat humana lligada a la vostra professionalitat.

Des d’aleshores, quan heu cobert els actes, entrevistes i rodes de premsa que hem fet com a Cambra, sempre he vist un equip positiu, insisteixo, molt professional i amb peces que he piulat amb comentaris positius perquè crec sincerament que us ho mereixeu.

Dit això, els reptes que teniu per davant són enormes. Sembla que la crisi sanitària comença a estar controlada, però ara arribarà amb una gran força, desgraciadament, la crisi econòmica derivada, que afectarà negativament desenes de milers d’empreses i autònoms. Aquesta crisi, però, també portarà transformacions de molts sectors i fins i tot en positiu hi haurà grans oportunitats per nous sectors o reconversió d’existents.

"7 anys com a diari digital d’àmbit principalment empresarial, amb les dificultats que ha viscut el sector en els darrers temps, és digne de satisfacció i d’admiració"

Cal estar molt amatents a tots aquests casos, explicar-los, fer pedagogia pels ciutadans i empresaris, tant per ajudar als sectors que més patiran, com per impulsar als que tenen més oportunitats. I estic segur que sabreu trobar el camí per contribuir a la recuperació econòmica en els dos àmbits i que ens ajudareu a les Cambres a comunicar aquests missatges en positiu, perquè són la clau per superar la crisi amb el mínim cost possible.

Ens cal en definitiva tenir idees clares, les Cambres les hi tenim, comunicar-les bé i arribar al màxim de societat civil i empresarial, i actuar d’impulsors per fer que les coses positives passin. Som en uns moments que ens necessitem tots en positiu per guanyar-nos el futur, i els mitjans de comunicació com el vostre que saben analitzar i destil·lar els aspectes fonamentals són clau.

Des de les Cambres aquests dies estem treballant en multitud de programes, començant pel que porta per nom Que cap empresa tanqui. És un programa que no podem fer sols, cal que ens ajudeu a difondre’l, però també a fer sorgir el talent dels catalans per trobar solucions a tots els problemes que puguin fer tancar activitats. En el nostre cas passa per l’assessorament en una primera fase, la detecció de les empreses amb més risc de tancament, i la cerca d’alternatives, sector a sector, empresa a empresa, per buscar solucions adequades. Podem ajudar-les a buscar finançament, ajudar a reconvertir-les, a obrir més mercats, buscar socis, fusionar empreses, buscar-ne compradors... Tot el que calgui per evitar que cap empresa tanqui.

Més info: Missió impossible? Que cap empresa tanqui

L’altre projecte és el que avui iniciem amb les jornades Reactivem-nos. Volem crear la Llotja Virtual, un espai virtual de debat entre empresaris de cada sector per buscar alternatives conjuntes al propi sector, utilitzant eines de creativitat, el treball en equip i una màxima que hauríem de començar a recuperar de la nostra tradició gremial medieval: la unió fa la força. Fa temps que diem que un dels problemes de l’empresariat a Catalunya és que la dimensió de les empreses és petita, potser sí, potser ho és, però el que sobretot és inconcebible és que no ens ajudem entre empreses. Cal ara més que mai col·laborar, fer comunitat, compartir projectes, idees, productes... entre tots hem de fer de la crisi una oportunitat.  

Més informació
SOS unitari per salvar les empreses
"No volem acomiadar, volem protegir"
A la feina, a mig gas
Avui et destaquem
El més llegit