32a edició dels Premis Pimes

Ha arribat el dia. Avui, les petites i mitjanes empreses ens vestim de gala per celebrar la 32 edició dels Premis Pimes, que un any més reconeixen i posen en valor l’esforç del teixit empresarial català, el veritable motor que impulsa la competitivitat de Catalunya. Gairebé 900 persones del món empresarial, econòmic, polític i social ompliran aquesta nit el Museu Nacional d’Art de Catalunya, que tornarà a viure una nit d’emoció i celebració de caràcter solidari.

I és que, a banda de destinar totes les aportacions del sopar al programa emppersona de la Fundació Pimec, l’entitat ja fa un temps que s’ha implicat de manera molt activa en contribuir al full de ruta de l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides, que té l’objectiu d’erradicar la pobresa extrema, combatre la desigualtat i la injustícia, a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Les pimes necessiten millorar la reforma laboral, penalitzar la morositat, retallar el cost de l'energia i reforçar les polítiques industrials

L’aplicació i la implementació dels ODS en el teixit empresarial és una de les principals preocupacions de Pimec, i ho és perquè volem treballar per aconseguir empreses més sostenibles en tots els àmbits: creixement econòmic, inclusió social i protecció del medi ambient. Les pimes tenen la força per, des de cadascun dels seus projectes, fer capgirar la tendència i encaminar-nos cap a un món més just.

La nostra força

Avui, només algunes de les 78 candidatures que han participat podran rebre un premi per la seva competitivitat, els seus valors, la seva qualitat lingüística, la seva joventut, la seva tasca en el món del comerç o per la seva diplomàcia empresarial, però la realitat és que hi guanyem tots. Catalunya pot estar orgullosa de comptar amb aquest teixit productiu, amb aquesta capacitat emprenedora líder i amb aquesta capacitat de salvar els obstacles i sobreposar-se a les adversitats.

És clau per a la competitivitat del país que la formació professional dual esdevingui una realitat i que les empreses passin a ser un agent formatiu

Volem seguir creixent, i per això, aprofitant que vindrà la plana major de l’esfera política catalana i també comptarem amb representació del govern espanyol, aprofitarem per reivindicar algunes qüestions que considerem claus per tal de que les nostres pimes puguin evolucionar. Entre d’altres assumptes cal destacar la millora de la reforma laboral, la implantació d’un règim sancionador que penalitzi la morositat, la reducció del cost de l’energia que consumeixen les nostres companyies i el reforç de les polítiques industrials.

A més, des de Pimec volem reivindicar als governs un element molt important per la competitivitat d’un país: la formació professional i que el model dual esdevingui una realitat tot aconseguint que les empreses passin a ser un veritable agent formatiu.

Més informació
#30PremisPimes
L'Europa de les pimes
Seguim creixent
Avui et destaquem
El més llegit