L'empresa, llei a llei: Comerç electrònic

Avui parlarem de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis a la Societat de la Informació i Comerç Electrònic (abreujada com "LSSI" o "LSSICE"), molt important a causa de l'augment en el darrers anys de la participació de ciutadans i empreses a Internet. Així, cada vegada més, tota empresa o professional, disposa d'un web per al seu negoci mentre que els ciutadans ens informem i visitem les pàgines webs d'empreses per buscar informació o efectuar les nostres compres.

Si disposem d'un web, a banda de publicar-hi contingut sobre el nostre negoci, haurem de complir amb una sèrie d'aspectes legals. Un d'ells és el compliment de la LSSI, que obliga a informar sobre qui és el titular del web i on es pot dirigir l'usuari en cas de dubte o problema, així com indicar les condicions d'ús i de contractació de serveis o compraventa, en el seu cas.

Així, la inobservança o incompliment de la LSSI podria suposar sancions de fins a 30.000 euros, per infraccions lleus, podent arribar fins a 600.000 euros, en les molt greus. Junt a aquesta normativa, s'haurà de tenir en compte altres com la de protecció de dades, la de defensa a l'usuari i consumidor, disposar d'una adequada política de cookies o de propietat intel·lectual.

Des del meu punt de vista, totes aquestes normes són importants perquè amb elles indiquem qui és cadascú en la relació contractual així com les condicions, drets i obligacions de cadascú, vetllant tant per la seguretat jurídica de l'usuari o consumidor, com de l'empresa.

Avui et destaquem
El més llegit