La passió, una necessitat funcional

Parlem d'esforç, millora de la productivitat, i cerca de l'excel·lència com a vies per aportar valor afegit a l'empresa. Millors productes amb costos més ajustats, no és el que busquem tots?

Ara visualitza-ho des d'una perspectiva individual. Millorar la teva qualitat de treball a partir d'invertir temps i recursos en la teva formació, en innovar dins la teva actual empresa (optant per la recerca i l'intraemprendiment), o plantejar-te crear-ne una de nova. Assumir un cost addicional a les teves responsabilitats actuals amb un retorn incert.

El compromís i la necessitat de millorar la teva empleabilitat t'ajuden a assumir una combinació de proactivitat enfront les responsabilitats, sumada a un pla de formació continuat al llarg de la vida per continuar a la cresta de l'onada.

Disposes del temps necessari? Ets capaç de generar un compromís suficient per dur-ho fins al final? Què et mou a fer el sobreesforç?

És difícil justificar una inversió important en termes de dedicació a través d'arguments derivats de l'analítica i la freda racionalitat. Per arribar a fer possible una fita 'extra' amb la rutina actual, la vida personal i els nous plans per convertir-te en algú que generi valor per si mateix i per l'organització sense que cap àmbit en el que estàs implicat en surti perjudicat, ens cal anar més enllà de la motivació i el compromís per una finalitat assentada en el seguiment d'uns valors personals. Ens cal trobar una passió.

La passió marca la diferencia entre el que és òptim i el que és excel·lent. Allunya't de l'autoajuda i assumeix la cerca de la passió com una via per mantenir un estat de motivació continu, rebaixant la fricció d'inconvenients derivats d'aquell excés de dedicació en els plans a mig llarg termini. Fer-ho et permet focalitzar en el que t'importa mentre implementes la teva idea, o el teu pla.

Saber combinar el que t'agrada i t'interessa amb el que fas actualment, sent capaç de convertir les habilitats desenvolupades en quelcom usable en les teves rutines i processos professionals és la clau per cultivar-la, mantenir-la i madurar-la.
Avui et destaquem
El més llegit