Lleis empresarials (II)

Seguint amb el tema encetat a la columna publicada a VIA Empresa en relació a las "lleis" del món empresarial, val la pena recordar les següents: La tecnologia existent tendeix a mantenir-se, a pesar de la nova tecnologia (Blaauw).

Més info: Lleis empresarials

No hi ha res que perfeccioni tant la innovació com la falta de control (Muench). Si un experiment funciona, és que alguna cosa ha anat malament (Finagle). Del que poques existències hi haurà gran demanda (1a Hall). Tan aviat com arribin les existències deixarà d'haver-hi demanda (corol·lari). Quan tens tota la plantilla preparada no hi ha negoci; quan vas curt de personal arriba el "boom" (2a de Hall).

La longitud d'un informe de millora és inversament proporcional a la quantitat de millores que produeix (Sweeney). Els equips que treballen en un projecte detesten els informes de progrés d'aquest, perquè queda n'evidencia que no progressen gens (Golub). Si la gent s'escoltés a si mateixa més sovint, parlaria menys (Courtois). Les propostes mai són jutjades tal com les entén el que les fa (Chisholm). Qualsevol idea simple es pot expressar de la forma més complexa que existeixi (Malek). Qualsevol gran idea té un desavantatge igual o més gran (Hunt).

No hi ha res impossible si no ho has de fer tu mateix (Weiler). Si tens un en encàrrec difícil, confia'l a una persona vaga, i trobarà la forma més fàcil de fer-lo (Hlade). Es tendeix a assignar les tasques als menys capacitats per portar-les a terme (Cornuelle). Si vols un equip vencedor en salt d'alçada, has de cercar una persona que salti 2,40 metres en lloc de vuit que saltin 30 centímetres (Terman). Un programa d'ordinador fa el que li ordenes que faci, no el que vols que faci (Greer).

La societat és com una mula, no com un cotxe, si la pressiones molt, dóna coces i tira al genet (Issawi). Com menys feina té una organització, amb més freqüència es reorganitza (Jacobson). Qualsevol burocràcia que es reorganitza per incrementar la seva eficiència, immediatament es fa indistingible de la seva predecessora (Soper). La crema puja a la superfície, i la merda també (Wellington). Si conserves alguna cosa el suficient temps, pots tirar-la. Si tires qualsevol cosa, la necessitaràs tan aviat com no puguis recuperar-la (Richard).

Les coses surten bé, per després poder anar malament (Maahs) En una situació de crisi en què la gent es veu obligada a escollir entre diverses alternatives d'acció, la major part de les persones escolliran la pitjor possible (Durin). Si aconsegueixes mantenir la calma quan tothom perd el cap es que no t'assabentes del que està passant (Evans).

La forma més senzilla de comprovar els teus coneixements en un determinat camp és la capacitat de guanyar diners en una sèrie d'apostes sobre futurs esdeveniments al mateix (Allison). Els assumptes trivials se solucionen amb rapidesa, els importants no es resolen mai (Gresham). No hi ha res que es finalitzi en els terminis previstos i que no sobrepassi el pressupost (Keops). Quan només tens un clau, es torça (Bowersox). Si tens un martell tot el que veuràs són claus (dita popular).

Més informació
Un cas d'empresa familiar
'Errare Humanum Est'
Avui et destaquem
El més llegit