Llista d'excuses per dilluns

La llista d'excuses per no complir els objectius és interminable. I més en dilluns. Per tal d'agilitzar la comunicació és recomanable que les empreses i organitzacions estableixin la norma de referir-se a elles numerant-les. D'aquesta forma es redueix l'extensió dels informes i la duració de les reunions, amb un gran estalvi de temps per a tots; el que repercuteix en un augment de la productivitat.

A tal fi, aquesta és una proposta de numeració de la llista d'excuses per a no complir els objectius: 

1.- El clima. Quan no fa fred, fa calor; i si no vent fa. Ja és ben sabut que "carrers mullats, calaixos eixuts". Felip II va dir que "no he enviat a la meva armada (la Invencible) a lluitar contra els elements" 

2.- Els col·laboradors. Si no sóc responsable de la seva contractació, formació, motivació i continuïtat, no puc evitar que vagin a la seva. Acaten les instruccions però no les compleixen. 

3.- La competència. Té millors idees, més mitjans i equips que nosaltres; i són més ràpids. A més a més té el vent a favor seu; sembla que tinguin una flor al cul. 

4.- L'economia. Quan no estem en una crisi conjuntural, és estructural; i si no disruptiva. Que puc fer jo si els economistes el que fan és explicar demà perquè no ha succeït avui el que varen preveure ahir? 

5.- La falta de mitjans. Els pocs que hi ha s'han destinat a altres projectes per circumstàncies que no estan al meu control. 

6.- La falta de temps. Estava previst assolir l'objectiu al últim minut; i just quan aquest arriba resulta que altres qüestions urgents han robat el temps que havia de dedicar-se a l'objectiu previst. 

7.- Els problemes inesperats. Qui podia pensar que les coses no sortirien com s'havien planificat al Power Point?

8.- Els proveïdors, interns o externs. En primer lloc els bancs, que només donen crèdit quan no el necessites, o si tens suficients diners. La resta de proveïdors incompleixen els terminis de lliurament o la qualitat, segons bufi el vent. 

9.- Són inabastables. Qui va fixar l'objectiu no era qui el havia d'assolir. El que havia de fer-ho no va dissenyar el pla d'execució. Qui havia d'executar-ho no va participar en la fixació ni en el disseny. 

10.- Diversos. La llista d'excuses per no complir els objectius és interminable, pel que el calaix de sastre de "diversos" serveix per numerar qualsevol altre a la que es vulgui fer referència. Referir-se a cada una pel seu número simplifica els processos, perquè la llista d'excusa per no complir els objectius no serveix per a res. Quan les coses no surten com un tenia previst el primer responsable és un mateix. Responsable per la planificació, l'execució o l'aprenentatge per al futur.

Més informació
Demografia i empresa familiar
El ritme de l'empresa familiar
Consumidor bipolar
Avui et destaquem
El més llegit