Maridatge perfecte, en un context de guerra

Dijous passat, dos col·lectius de dones empresàries: Cava Women, entitat que reivindica el talent de les dones en el sector del cava, i Dones d’Empresa de la FEGP, celebraven un acte conjunt a la Confraria del Cava de Subirats. Va ser un maridatge perfecte entre cava, reivindicació i solidaritat.

L’esdeveniment va començar amb una primera part d’homenatge a totes aquelles persones que han estat lluitant per la igualtat de drets entre homes i dones. Però també de reivindicació, perquè les dades ens indiquen que encara avui moltes dones veuen les seves carreres professionals truncades per estereotips i obstacles insuperables.  

Seguidament vam passar a una segona part de solidaritat. Dones d’empresa va fer lliurament a la presidenta de la Fundació Oncolliga de la recaptació feta per la venda del llibre: 21 Dones emprenedores del Segle XXI. La seva edició va ser possible gràcies al recolzament de l’Institut Català de les Dones.  Un llibre excel·lent, en el qual 21 emprenedores femenines presenten les seves trajectòries professionals i comparteixen les seves experiències de superació.

Queda un llarg recorregut per arribar a la igualtat entre homes i dones, en un moment en què el món s’afronta a reptes globals importantíssims i decisius, com la crisi climàtica

I finalment començava la part lúdica de l’acte, el maridatge entre caves i productes alimentaris del Penedès, una unió perfecta que potencia les qualitats de les dues parts. El maridatge, organitzat i liderat per Cava Women, va ser una gran experiència.

Però durant tot l’esdeveniment no vam poder deixar de pensar en la gent d’Ucraïna, que està patint una guerra terrible. I en aquest sentit voldria acabar aquest escrit fent una reflexió sobre la presència de la dona en el mon de la política.

Estem veient una guerra amb un alt component de conductes masclistes primàries: les declaracions del president Putin ho evidencien i a les taules de negociació no hi ha ni una dona. Per altra banda darrerament hem presenciat dues actuacions intolerables de menyspreu masclista a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen.

Tot això evidencia, un cop més, que també en l’entorn polític queda un llarg recorregut per arribar a la igualtat entre homes i dones, en un moment en què el món s’afronta a reptes globals importantíssims i decisius, com la crisi climàtica. Si no hi aconseguim treballar conjuntament, equilibrant energia femenina i masculina, no ens en sortirem.

Més informació
La Formació Professional a Catalunya
Encara avui una gran part del talent es perd pel camí
La supressió dels peatges, motiu de celebració?
Avui et destaquem
El més llegit