Les #MYSP, dones àmpliament preparades

Dones per estar als Consells d'Administració d'haver-les, hi ha

S'acosta el 8 de març i sembla que hi ha una sèrie de paraules que es trauen a passejar. Algunes paraules són #dona #igualtat #conciliar #feminisme #inclusivitat #diversitat #paritat #gènere #quotes i arriba el dia 30 de març i es tornen a guardar en el congelador fins a un altre avís. En aquest enrenou de descongelar aquestes paraules ens trobem; i d'això vull parlar.

Des del moment en què cal forçar el tema perquè sigui un tema d'agenda i perquè siga tema de debat és que el tema no està normalitzat. El tema en qüestió és que la dona i l'home som iguals i tenim els mateixos drets. Així de simple, fàcil i de sentit comú. Però encara hem de sentir que no parlem de gènere, que no parlem de quotes, que la meritocràcia ho posarà tot en el seu lloc i que la dona ja ha avançat molt. 

Desgraciadament sabem que no. Sabem que recomanem i ens ajuntem amb els nostres iguals, que no ens agrada eixir de la zona de confort i que portar la nota discordant en un grup requereix molta valentia perquè t'exposes a la vulnerabilitat. Llavors què fem?… Acceptem la norma. I la norma és masculina. Riem del que tots riuen. No opinem d'alguna cosa que és en contra de la majoria i busquem una líder i li seguim l'ombra. I així acabem sent dones enfundades en vestits masculins amb role model masculins i sent més Alfa que ningú. I això és el que volem? Em tem que no. Jo segur que no. 

"Acabem sent dones enfundades en vestits masculins amb role model masculins i sent més Alfa que ningú"

En aquest cas nosaltres –un grup de directives del programa #W50- hem fet un pas al costat. No endavant, al costat perquè les formes importen, i molt. Hem analitzat com, des d'una mirada objectiva, creiem que hauria de ser un bon perfil de Consellera i Conseller en un Consell d'Administració. Ens han sortit 20 punts; que no són ni determinants ni definitius, però que dibuixen una foto que s'assembla molt més a l'òptim que no a “més del mateix”. 

Aquest document al qual hem anomenat #ManifiestoBoard volem que estigui damunt de les taules de les principals empreses quan busquen talent per als seus Consells. Volem que sigui un tema d'agenda de debat i que comencen a canviar les estructures del que mai s'hagi qüestionat, probablement perquè sempre es va fer així i perquè ja els va bé als de sempre. 

Aquest perfil l'han de complir homes i dones i només així aconseguirem empreses amb governs més transversals, inclusius i coherents amb la societat actual i amb un impacte positiu en el mercat. Perquè les paraules #excel·lència i #diversitat siguin clau en els Consells d'Administració proposem aquest perfil d'homes i dones. Et convido a signar aquesta petició que hem penjat en CHANGE.ORG i que esperem que tingui un llarg recorregut que ens porti on volem. 

Com deia al principi, aquestes paraules que es descongelen per al #8M, una vegada descongelades cal consumir-les, ja no hi ha marxa arrere. I és un treball de tots.

manifiestoboard
ManifiestoBoard

Dones llestes per ser conselleres, d'haver-les, hi ha.

Més informació
L'Excel·lència del Consell i Conseller(e)s
"Desigualdat a Àfrica potser sí. Però aquí no"
Forinvest 2020: l'any de les megatendències
Avui et destaquem
El més llegit