'Networking' i dones

El networking és una assignatura pendent per a les dones empresàries, directives i professionals? Veient l'assistència i la gran participació i proactivitat de les més de 40 dones que van viure en la primera Jornada de networking femení de la UEA Inquieta hauríem de dir que no, però malauradament no sempre és així.

Totes les dones en l'àmbit empresarial presentem unes característiques específiques que, sense cap mena de dubte, ens caracteritzen: treballadores, creatives, implicades, constants, etc. Però malauradament, possiblement per "la motxilla" educativa i social que encara portem, ens costa molt comunicar-ho obertament, fer promoció i obtenir aquesta visibilitat tan necessària per a qualsevol negoci i carrera professional. I a més, encara tampoc li donem tota la importància i valor afegit que té el fet de crear potents xarxes de contactes que poden ajudar-nos a impulsar els nostres negocis.

"Malauradament, possiblement per "la motxilla" educativa i social que encara portem, ens costa molt comunicar-ho obertament" 

Però, comencem pel principi. Què és el networking? El networking professional, i com a mi personalment m´agrada dir-ho, el networking professional BEN FET és com un art. És la disciplina estratègica de construir, però sobretot mantenir relacions, sigui professionals o personals, això si, molt generoses i que impliquin un benefici conjunt per ambdues parts.

I és clar, per crear i cultivar relacions lògicament cal... invertir temps. I aquí sembla que arriba el primer problema perquè moltes vegades escolto: "Però jo no tinc temps". No cal dir que les tecnologies digitals, i LinkedIn -com una de les plataformes més potents del networking virtual- han facilitat les coses perquè ja no cal estar lligat només a un horari físic per fer networking. Però lògicament, aquestes plataformes només són una eina complementària i de reforç. El fet de poder-nos mirar cara a cara i compartir una conversa, segueix sent més que necessari per refermar la confiança necessària que fomenta les relacions creades mitjançant el networking.

"No es tracta tant d'anar acumulant contactes, sinó de convertir-los en connexions"

En definitiva, està clar -i més que estudiat i contrastat, i fins i tot, jo ho puc ratificar des de la meva experiència professional-, que la majoria d'oportunitats arriben per contactes. I potser, si precisem més, per les connexions que vas creant i treballant. Aquí trobem ja un dels punts claus, potser no es tracta tant d'anar acumulant contactes, sinó de convertir-los en connexions, és a dir, més enllà de tenir les seves dades de contacte, poder anar generant una relació i coneixença més profunda que ens permeti saber més i generar oportunitats continuades.

I altres variables a tenir en compte? Per descomptat que ha de ser una pràctica CONSTANT i ESTRATÈGICA. Tot i que conèixer persones és enriquidor, està clar que el temps no ens sobra i, per tant, cal saber aplicar-lo bé. I per suposat, tenir en compte que hem de partir d’un BON OBJECTIU i aprendre a dominar la COMUNICACIÓ. 

Més informació
"Si desconnectes dels teus perfils 2.0 durant l'estiu, potser algú altre t'avançarà"
"El 80% de les empreses ja consulten a Google a veure què troben dels seus candidats"
Avui et destaquem
El més llegit