Un equip imbatible

Ara fa unes setmanes, Mind the Byte ha rebut un premi per l’adquisició i integració d’Intelligent Pharma. El guardó, anomenat BioÈxit, el concedeix el clúster CataloniaBio & HealthTech i premia la integració d’empreses, la consolidació d’equips i el creixement de massa crítica que ha suposat aquesta compra. Rebre aquest reconeixement és molt emocionant, però la reacció de l’equip ho ha sigut encara més. Anem, però, a pams.

El procés no va ser pas fàcil. Gens ni mica! En primer lloc, la compra en si mateixa: dues companyies de mida similar i una compra a l’altra. Però, en segon lloc, la integració dels equips. Estàvem barrejant dos grups molt semblants i, en certs casos, hi havia treballadors que veien l’altra empresa no com a competidora, sinó com a rival. Tot i així, el resultat es pot dir que ha estat tot un èxit. Hem acabat la integració i estic molt, molt satisfet de com ha anat. Avui mateix, poques hores abans d’escriure aquest text, un dels directius de l’empresa em deia que estava feliç perquè se’m veia content i orgullós de com està funcionant tot. Hem fet una bona feina i la integració en comptes de sumar, ha multiplicat! Tenim un nou equip amb ganes de tirar endavant, de créixer i d’implicar-se al màxim per seguir construint una gran empresa!

"Els recursos humans són, sens dubte, la tasca més difícil que pot tenir un CEO d’una petita empresa"

La prova que no tenim dos equips junts sinó un de nou va ser quan, l’endemà del premi, vaig aparèixer a l’oficina amb el trofeu i ho vam celebrar. Tothom el volia tenir a les seves mans. Va ser molt emocionant veure aquella espurna als ulls que ho revela tot. Que mostra satisfacció i alegria. Ho va fer tothom, vingués de l’empresa que vingués. Tothom es va fer seu aquest premi i, per a mi, com a CEO, això va ser molt més gratificant que el premi en si.

Fa uns dies vaig ser fora, a una fira, i hi vaig anar amb una persona de l’equip de desenvolupament de negoci. En una de les moltes estones que vam tenir, vam parlar de l’empresa, de com la veu, com la sent i com s’hi troba. Ella va començar a treballar amb nosaltres ara fa just un any i ja ha tingut temps de viure gran part de les etapes que es poden viure en una startup: moments de pujada, de baixada, complicats, estratègics, etc. Per exemple, l’any passat no va ser un any fàcil. Va acabar amb la compra d’Intelligent Pharma però tot i així va ser un any complicat. Parlant amb ella, vaig gaudir d’una emoció molt gratificant: l’emoció de veure com els membres de l’equip estan orgullosos de formar-ne part. De ser part del projecte. L’emoció de saber que pots comptar amb ells tot i haver sigut un any difícil. Som un equip i tots empenyem per sortir-nos-en. En qualsevol moment, en qualsevol situació. Sempre a punt, que diuen els escoltes.

Més info: Mind the Byte adquireix Intelligence Pharma

És molt emocionant quan te n’adones, ja sigui per una conversa, per la cara d’alegria en una celebració o bé per un petit comentari, que l’empresa ja no és només el teu projecte, és també el seu. No es tracta de ser el CEO i uns quants empleats. Som un gran equip i ens donem suport els uns als altres. Un equip de persones que treballem dur per tenir bons resultats, no a nivell individual, sinó a escala d’empresa! I que, si cal, ens hi esforcem encara més per treure la companyia d’un moment difícil.

Els recursos humans són, sens dubte, la tasca més difícil que pot tenir un CEO d’una petita empresa. Però a la vegada, si te’n surts, és la més gratificant. Cal vetllar per reclutar talent però el més important, condició sine qua non, és aconseguir tenir bons companys de feina que vulguin gaudir i participar del projecte.

Fa uns dies vaig tenir aquesta xerrada en una fira, avui fent un cafè amb un altre company, i estic segur que la podria tenir amb tothom! Estic orgullós d’aquest projecte, orgullós de Mind the Byte. Però, per sobre de tot, estic realment orgullós, molt orgullós de la gent, de les persones. Els meus companys i companyes de feina, que treballen dur, amb ganes i implicació, per a una empresa que també forma part d’ells.

Fa unes setmanes, quan vaig recollir el premi, vaig donar les gràcies a tota la gent que va fer possible la compra i la integració. Ara us el vull dedicar a tots vosaltres, els que compartim tota mena de moments, ja sigui en una fira, fent un cafè, en una reunió d’emergència per solucionar un imprevist o amb una copa de cava a la mà per celebrar un premi. Ho dic al títol, per tenir un equip imbatible és important tenir un equip motivat i il·lusionat. Només així, si aconsegueixes que l’empresa sigui també seva, te’n sortiràs.

Més informació
Alfons Nonell-Canals: “Qualsevol dia Amazon o Google poden crear la seva farmacèutica”
"Optar pel crowdfunding implica estar disposat a donar dades i assumir la transparència del model"
Avui et destaquem
El més llegit