Ocupar-nos del nostre propi negoci

Per a qui treballes? Per a qui et paga el salari o per tu mateix? Podem treballar per compte aliè però queda a les nostres mans el disseny de la carrera professional i més enllà, la creació o cerca de vies per l'obtenció d'ingressos alternatius, la creació d'un side business com a complement a l'activitat actual o com a pas intermedi a la creació d'una activitat pròpia.

No s'ha de veure com una desatenció a les obligacions professionals, continuarem oferint el màxim en el nostre rol professional, però sent conscients de l'existència d'altres àrees d'interès que ens empenyen a formar-nos, desenvolupar habilitats, introduir nous aspectes en la nostra vida, com a simple desenvolupament personal o com a via per crear un micronegoci per obtenir quelcom més que el que ens aporta la feina dins de d'una organització.

El fet de marcar-nos objectius professionals al marge d'una ocupació principal, ens obliga a assumir rols desconeguts fins al moment, en la creació de producte o servei, la promoció, la creació d'una xarxa de contactes i d'afiliació... Sortim del confort d'una vida guiada pel lema 'de casa a la feina i de la feina a casa', obligant-nos a anar una mica més enllà del confortable cubicle on tot és al abast de la ma.

És difícil donar els primers passos i fer front al desgast d'una activitat extra, posant a prova la pròpia adaptabilitat i la capacitat per afrontar reptes i entrebancs. Res que no puguis aconseguir aplicant tècniques d'autogestió o metodologies com GTD... El gran repte és fer el salt i fer front a la por al fracàs, sovint amagada darrere pretextos en forma de resistència al dispendi de temps i energia, a les despeses inicials o no voler enfrontar les dificultat a formalitzar la nostra situació davant l'administració...

El futur arriba presentant-nos un món laboral més autònom, on la contractació no gira al voltant de les habilitats del professional i de la contractació del seu temps de treball, tot s'articularà en projectes, un side business et pot permetre donar els primers passos per encaixar en el nou entorn, per formar-te a través d'una experiència de primera mà o per reforçar les teves vies d'ingressos.

Avui et destaquem
El més llegit