Per què invertir a start-ups una part dels teus estalvis?

1. Perquè és possible fer-ho amb plataformes de crowdequity (crowdfunding d'inversió), que serveixen de filtre i s'encarreguen d'estructurar la ronda de forma professional. A Espanya, des de la regulació del finançament alternatiu, ja no hi ha limitacions sobre qui pot invertir a empreses de recent creació. Les plataformes de crowdequity permeten que qualsevol persona pugui invertir a start-ups i companyies amb un alt potencial de creixement juntament amb inversors professionals, business angels, fons de capital risc i institucions públiques, a través del mateix canal i en les mateixes condicions.

2. Per ser segur jurídicament. Amb la nova llei del crowdfunding (Llei de Foment del Finançament Empresarial), el crowdequity s'ha convertit en un mercat regulat i supervisat per la CNMV, la qual cosa obliga les plataformes regulades a operar amb transparència i professionalitat i a advertir dels riscos associats a aquest tipus d'inversions. La nova regulació ofereix, per tant, seguretat jurídica en els processos i una major protecció al petit inversor.

3. Perquè et permet invertir en empreses amb un alt potencial de creixement. Els inversors poden aconseguir grans retorns sobre les seves inversions. Segons la fundació per promoure la innovació a Europa NESTA (National Endowment for Science, Technology and the Arts), el retorn mitjà de les inversions en empreses de recent creació se situa per sobre del 20% anual per a carteres ben diversificades, de sectors diferents i participant en quinze o més empreses al llarg dels anys, sense comptar els generosos incentius fiscals disponibles al mercat britànic. A Espanya, també hi ha importants deduccions fiscals, que se situen entre el 20 i el 50% de la inversió compromesa, segons l'empresa.

4. Perquè pots diversificar la cartera sense comissions en invertir i en vendre les teves participacions.

5. Pel retorn social de la inversió i poder conèixer on inverteixes els teus diners. Les plataformes de crowdequity permeten l'accés directe i sense intermediaris dels inversors a les petites i mitjanes empreses en què desitja invertir. Oportunitats d'aquest tipus, abans, estaven reservades a fons de capital risc i a xarxes privades d'inversió.

6. Perquè tindràs incentius fiscals. Si inverteixes a start-ups, Hisenda et pot arribar a deduir fins al 50% del que hagis invertit sobre la teva quota a pagar en l'IRPF del treball, en cas d'empreses de menys de tres anys de vida, si bé és cert que la deducció més comuna per als inversors és del 20% sobre l'invertit, i amb un màxim de 16.000 euros.
Avui et destaquem
El més llegit