De Promociona a C-Level i moltes coses més

Cada vegada m'entusiasma més el Dia de la Dona. De fet, durant principis de març és la setmana de la dona i "empalmo" amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que va ser durant el febrer. Són aquells dies plens de jornades i actes on celebrem les fites aconseguides, definim accions per millorar. I el més important: donem entre totes i tots visibilitat a les dones.

Avui us vull explicar com un Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) a Esade va canviar la vida de 100 executives, sis d'elles a Barcelona. Fa 10 anys, la Ceoe va acordar aplicar uns fons europeus d'origen noruec per engegar un Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) anomenat Promociona. Mai oblidaré el dia que vaig entrar en aquella aula amb totes aquelles directives tan potents, tan llestes, tan ben connectades... I això que jo ja era vicepresidenta d'una empresa de recerca sueca. Tant se val, jo em veia petita, molt petita, al costat d'elles.

Promociona va durar un any, on a part de M&A, finances i geopolítica, ens va tocar anar a la ràdio i parlar davant de la càmera amb un periodista d'esport famós. També vam fer-nos fotos professionals, obrir un compte a Twitter, actualitzar el nostre LinkedIn, fer vuit sessions amb uns coachs que et feien plorar d'emoció i conèixer un mentor que no el deixaries escapar mai més a la vida.

"A part de M&A, finances i geopolítica, ens va tocar anar a la ràdio i parlar davant de la càmera amb un periodista d'esport famós. I molt més"

Tot això, combinat amb seguir dirigint el teu equip, entusiasmant la parella, atenent els fills, a  la família i als amics, fer esport, dormir set hores i menjant saludable. Quan vàrem acabar el curs us penseu que vàrem acomiadar-nos i quedar un cop l'any per sopar i ballar? No! Més que mai estàvem compromeses a fer que més dones al nostre país promocionessin a càrrecs directius i entressin a formar part de consells.

Més info: Montse Barceló: "Volem líders que emocionin i es creguin la missió de veritat"

Com? Doncs creant una Associació d'Executives i Conselleres i organitzant-nos en grups de treball. Actualment a EjeCon som més de 1.600 sòcies i socis. Sense els homes, que tenen el poder econòmic, no tenim res a fer i cada cop més, són els consellers i els directius que veuen grans avantatges de tenir diversitat, no només de gènere, sinó també d'edat en els seus equips directius i consells.

"Després de Promociona, res ens podia parar i entre nosaltres ens hem estat ajudant fins al dia d'avui"

Més d'un 50% de nosaltres va promocionar després del curs. Res ens podia parar i entre nosaltres ens hem estat ajudant fins al dia d'avui. I us preguntareu si ja està? Doncs no. El grup de Barcelona va detectar una manca de dones inversores en fase preseed i les estadístiques demostraven la doble dificultat de les startups fundades per dones arreu del món. Així, va sorgir el business angel club Werock Capital, on 40 dones no només invertim, sinó que acompanyem en el camí a les empreses inversores, que ja en son cinc.

I ja està? No! Continuarà fins al dia de la tan desitjada i merescuda igualtat.

Més informació
WeRock, les 'women angel' del coneixement
Els 'Premis DonaTIC 2023' reconeixen set dones i dues entitats com a referents en l'àmbit tecnològic
Foment i el consolat dels EUA llancen un programa de creixement de startups liderades per dones
Avui et destaquem
El més llegit