De ressaca

El Mobile té un punt que recorda a una festa d'aquestes que s'allarga més del que tenies previst. D'aquestes que acabes de matinada, després d'alguns excessos, en la qual has viscut tantes coses i has vist tanta gent, que sembla mentida que tot allò hagi succeït en un període de temps tan acotat. Una d'aquelles festes de les quals tornes a casa cansat i que, per descomptat, l'endemà, et lleves amb certa ressaca. O quan ja ets una mica més gran, la ressaca fins i tot es pot allargar dos dies més. 

I avui, molts dels que hi vam ser aquesta setmana al MWC 2024, encara estem de ressaca. Fins i tot emocional. I no és pas dolent: és el moment idoni per fer balanç i per posar a lloc tots els records; i tota la informació rebuda. 

Tornant a la festa, però, em fa molta gràcia comparar-nos a tots com ens veiem el dilluns a primera hora obrint el congrés -alguns ja ho vam fer diumenge-, i com ens veiem el dijous en el seu tancament. El primer dia tots portàvem les millors gales, la millor cara. L'últim dia es veien menys sabates d'arreglar i més vambes esportives, i alguns ja no tenien ni veu. També els hi passa a algunes persones ben entrada la matinada.

"El Mobile és com una d'aquelles festes de les quals tornes a casa cansat i l'endemà et lleves amb ressaca"

És la típica festa, a més, on hi van un munt de coneguts, i els vols saludar a tots, malgrat que després, quan acaba el congrés, t'adones que amb més d'un no vas tenir ocasió de xerrar. També hi ha coneguts que et trobes per sorpresa, que no te'ls esperaves trobar allà, i t'omple d'il·lusió poder tenir uns minuts de conversa inesperats, i més tenint en compte que, per estadística, hi ha un grau elevat de sort en trobar-te amb algú entre els més de 100.000 assistents que hi van acudir a la cita.

Però més enllà de xerrar amb els que ja coneixes, la clau del Mobile -com a qualsevol congrés- recau en conèixer noves persones, en ampliar el cercle de contactes, amb la idea que d'aquest networking sorgeixin sinergies i flux d'informació que ens enriquirà la resta de l'any. I aquí hi ha un fet important, que pot fer que aquests nous contactes es quedin en no res, o que realment esdevinguin persones clau en el futur. I és que s'ha de ser organitzat o tenir una manera d'operar: desar bé els contactes, no perdre les targetes de presentació, o afegir-los tots a Linkedin. No serà per manca d'eines. Perquè després venen els laments: "Com es deia aquell que em va explicar allò de...? De quina empresa era aquella noia que em va dir que...?" Ho dic perquè, malauradament, un Mobile més, m'ha tornat a passar.

Com a la festa, en el Mobile, el toca-toca i tot allò experiencial és el que més funciona, i el que tothom recorda més. Si mirem els titulars, tots parlen de cotxes voladors, drons urbans i de realitats immersives. També, per sort, la música sempre queda en el record, que en aquest cas no parlo del soroll continuo que s'escolta a tots els halls del Mobile (i que costa treure's del cap malgrat que ja faci hores que has marxat), sinó del contingut de les xerrades i conferències. I qui va ser la reina de la pista, la cançó que més vam escoltar? Òbviament, la de la intel·ligència artificial.

"El que no es concreta, moltes vegades queda fora de l'agenda; o en mans de l'atzar, que és pitjor"

I ara sí, durant la ressaca, toca fer el balanç pertinent, tant personal com corporatiu. Repartir alguna medalleta i veure tot allò que podem millorar per a l'any següent. Per millorar: l'any vinent programaré tots els cafès i trobades que vull tenir amb la gent que vull veure. Perquè, realment, el que no es concreta, moltes vegades queda fora de l'agenda; o en mans de l'atzar, que és pitjor. I com a satisfacció, allò que en el dia de ressaca et treu més d'un somriure a la cara: l'orgull de la cobertura que ha fet aquest diari, que lluny de caure en el soroll i en el bombardeig permanent de notícies que propícia la mateixa dinàmica de l'esdeveniment, ha sabut separar el gra de la palla, tenir ben present qui és el lector de VIA Empresa i donar-li, a cop de bones cròniques, una informació treballada i amb perspectiva pròpia. 

Si no voleu buscar i rebuscar entre els articles que hem publicat, us recomano la compilació que va publicar la Gemma Fontseca el dia del tancament: ‘Annyeonghi gaseyo’ i 9 anècdotes per dir adéu al MWC 2024.

Avui et destaquem
El més llegit